luxor 87.2009 muutto tulossa

Nyt löytyi hyvä, edullinen kämppä

Makarim, Heinin apukokki-tarjoilija-tavaranhankkija lähti näyttäään tuttavansa kämppää. Se sijaitsee samalla kadulla kuin Heinin ravintola tai ainakin sen jatkeena. Mennään 300 m Medinakadun yli rannan suunnasta tultaessa.. Kämppä on oikealla puolen katua pienen puistikon kohdalla. Aivan lähellä sitä apteekkia, jossa kävimme Iiriksen ja Matin kanssa. Ainoa haitta asunnossa on että se on neljännessä kerroksessa. Isäntä lohdutti, että se pitää kuntoa yllä.

Talo on melko uusi ja sen ovet ja ikkunat on tehty eurooppalaiseen tyyliin eli karmeissa on pykälät, kuten meilläkin. Vuokraisäntä on ollut töissä Italiassa, koska osaa kielen ja toimii nyt matkaoppaana täällä italialaisille. Nimi jäi vielä epäselväksi, mutta paiskasimme kättä päälle sopimukselle. Muutan torstaina eli viimeinen päivä ja asun siinä kämpässä 3 viikkoa, vuokra 1300 LE. Rappu on valoisa, koska siinä on ikkunat ja ne aukeavat kahdelle puolelle taloa. Talo on kapearunkoinen ja niin sijoitettu, että huoneista aukeaa näkymät kahteen suuntaan ja molemmissa makuuhuoneissa on ikkuna. Makarim ja isäntä esittelivät innokkaasti kämppää ja sen hyviä puolia, siisteyttä ja hiljaisuutta. Kun ovet ja ikkunat on huullettuja, ei pölykään pääse sisään ihan niin helposti, kuin näissä muissa mitä on katsottu. Ei ole tarvetta siivota niin usein kuin näissä hatarammissa joutuu tekemään. Kirjoitan lisää kunhan olen asettunut taloksi.

Suuri etu on että huoneistossa on nettiyhteys, joten ei aina tarvitse lähteä ulos näitä juttuja viemään ja voin lukea kämpässä Hesarit ja kaikki mahdolliset lehdet. Jos yhteys on tehokas, voisin jopa katsoa uutisia Suomesta. Kehui isäntä että on 2 telkkariakin ja toisessa oli kiinni VHS-nauhuri. Säästyy hiukan rahaakin, kun tämä nettiyhteys maksaa 10 LE/h. Olen lähes joka päivä ollut sen tunnin netissä. Eli säästyy vuokraan sekin raha. Alustava varaus täytyy tehdä ensi vuodeksi.

Suunnitelmani on, että asun viimeisen viikkoni tammikuussa länsirannalla Myriamin talossa. Silloin voin tulla esim heidän seurassaan kulkien yli tänne itärannalle tai viettää päivän fillaroimassa ja katsella sen puolen näkymät ja kohteet. Tuleepa koluttua nekin muistomerkit.

Huomenna mennään pelaamaan kolopalloa taas.