Luxor golf paikallissäännöt perinteen mukaan (saa soveltaa!)

Royal Valley on hauska, erilainen kenttä. Sinne lähdetään pitämään hauskaa, ei tekemään ennätystulosta.
Erikoislaadun vuoksi voimassa on talvisääntö, jos lämpötila on yli 20 astetta.

Varaa mukaan tavallista pidempiä tikkuja, sillä teeboxin maa on kovin pehmeää. Tikkuja ei ole useinkaan myynnissä.

Kentällä on joitakin pallopesureita, joissa ei kuitenkaan ole vettä. Varaa mukaan pyyhe ja vettä sen kasteluun pallon pyyhkimistä varten sekä käsien huuhtomiseen. Kentällä ei ole vessoja, mutta pusikoita riittävästi.

Tiiauspaikat on merkitty historiallisilla pikku patsailla, joita jotkut hävyttömät aina kähveltävät muistoiksi. Emmehän tee niin. Punainen Nefertiti ohjaa naisten tiille ja valkoinen sfinksi miesten.

Kenttä on suunniteltu autojen käytön mukaan. Siksi kannattaa tarkata kivettyjä autoteitä seuraavan tiiauspaikan löytämiseksi, koska viitoitus on tosi harvaa. Kentällä on etäisyyttä merkitty laatoin, joiden lukema on jaardeja. Vähennä luvusta 10% ja saat metrit.  Ne ovat kuitenkin hyvin viitteellisiä. Arvaus on että etäisyys on greenin etureunaan.

Lipputangot ovat lasikuitua, joka rispaantuu aavikon hiekkatuulissa. Niistä voi saada inhottavia kuituja käsiin, ellei ota kiinni hanskakädellä (tai niitä ole hiljattain maalattu), Golfautoja on tarjolla.

Puolivälitauko on klubilla. Juotavaa saa vain sieltä ja aika kalliilla. Osta riittävästi juomia ja hedelmiä kaupungilta. Iso vesipullo 2-4LE, limut 5-8LE. Vuonna 2012 ei ollut olutta tarjolla klubilla.

2012 kenttä on melko hyvässä kunnossa. Greenien ruohossa joillakin väylillä hiukan toivomisen varaa. Ruohon tyyppi/leikkaus ohjaa niillä pallon kulkua voimakkaasti.

Erämaat
Useiden väylien poikki kulkee "erämaa", joka tulkitaan hiekkaesteeksi. Hiekan sisältämien kivien vuoksi siellä saa kuitenkin vapaasti asettaa pallon kivettömään paikkaan pois kuopasta, ei lähemmäs lippua. Erämaasta saa aina palata lyöntipaikan suuntaa yhdellä sakolla.

Sivukivikot
Väylien vieressä olevat hiekat ja kivikot eivät ole "OUT". Niiltä saa yhdellä sakolla dropata väylälle, ei lähemmäs lippua. Niiltä voi myös lyödä ja siirtää talvisäännön mukaan ilman sakkoa.

Pallon puhdistus
on sallittu myös väylällä. Uponneen pallon saa nostaa, pyyhkiä ja asettaa.

Väylät
Väylältä 1 väylälle 2. Tiiauspaikka on ykkösgreenin vasemmalla puolella ja lyönti samaan suuntaan kuin ykkösväylältä.

Väylä 8
Seuraava tee on greenin vasemmalla puolella, lyönti klubille päin.

Väylä 10
Seuraava tee on kaukana oikealla, seuraa ajorataa.

Väylä 14
Väylän oikealla puolella on "rotko" josta saa pallon dropata väylälle yhdellä sakolla. Ei lähemmäs lippua.

Väylä 17
Vesikammoisille on annettu DZ lammen reunalle.

Kentän "hoito"
Kentällä ei juuri liiku koneita ja siellä työskentelevät käsinnyppijät osaavat väistää lyöntejä. He myös myyvät palloja, joiden hintasuositus (suomalaisten ostokartelli on 2-4 LE/pallo, kunnon ja laadun mukaan.) Lyöntijälkien korjaus normaalisti, bunkkerien haravointi haravatilanteen mukaan.
Kenttäpojat ovat halukkaita kahlaamaan lampipalloja, jolloin pallon pelastuksesta voi maksaa 3-6  LE (raha)tilanteen mukaan.

Tipit
Vaikea aihe. Yksiköt tässä LE/pelaaja/viikko. Muista että 10 LE on 1,30 euroa. Kentällä viikon tipit hoidetaan seteleillä, punnat on liian pientä.
Kentän pro, joka myös vastaa bägeistä, on Mahmoud.* ( n 35 v, sileä, pyöreäposki) Hänelle voisi antaa viikosta 20-30.
Pukuhuoneessa touhuaa ja kenkiä huoltaa lyhyt kikkarapää jolle 5-10.
Aikoja varaa ja hommaa valvoo caddie master Muhammed* (silmälasit, viikset, n 40v.)  10-20. Usein*näille on annettu 50/pariskunta/viikko.
Klubin toiminnasta vastaa Ramadan, pitkä hoikka silmälasipää, joka myös hoitaa baaria  10-20

Kannattaa varata puntia, vitosia ja kymppejä nopeita tilanteita varten. Joku voi olla vapaalla, kun olet viimeisen kerran kentällä. Anna silloin kun saat palvelun, se on reilua ja osuu oikein. Alle punnan rahat, pikkupiasterit tulkitaan vittuiluksi. Ne voi jättää ainoastaan hotellin siivoojalle lopuksi, 10-20 LE setelien lisänä.