Hannun asunto
Sovimme retken länsirannalle (WB) katsomaan paikallista tiistaitoria. Kuuleman mukaan sama perinne on yleinen kautta koko arabimaailman. Ainakin Marokossa on  sama käytäntö. Vedän nyt huiman arvauksen, joka perustuu ajatukseen, että karavaaniaikaan oli tärkeää tietää päivä, jolloin jossakin on paikalla ostajia.  Siksi olisi luonnollista että koko karavaanitalouden aikana olisi pidetty samaan aikaan, samoina päivinä markkinoita.  Odotan vasta-argumentteja.

Mukaan lähti Annukka ja hänen naisvieraansa Aini. Hannu oli vastassa lauttarannassa. Sitkeän tarjouskisan jälkeen (arvioitu aika pari tuntia 40LE, mutta maksoin 50 kun aika hiukan venähti) otimme kuskin, joka kuskasi meidät ensin maalaismarkkinoille, lähelle Seti I temppelinraunioita. Markkinakatsauksen ja vihannesten ostojen jälkeen jatkoimme Medinet Habuun katsomaan tulevia asumuksia.

Ensi pysähdys oli Annukan kanalan kohdalla. Annukka ihaili tulevaa tukikohtaansa kananpaskan keskellä. Soitin uuden asunnon esittelijälle, joka asuu siinä samassa taloketjussa. Täällä lienee aika yleistä, että perheet ja suvut asettuvat samoille sijoille. Tässä tapauksessa taloriviin kastelukanavan taakse, pellon reunaan. Medinet Habun temppeli on ihan vastapäätä. Tärkeä välittäjä on Heinin (hollantilainen mies, joka pitää kuppilaa) vuokraisäntä, jonka soitan paikalle. Teelasillisten jälkeen jatketaan kävelyä noin 1 km kanavan reunaa ja sitten siitä pellolle. Talo on upea, savitiilitekniikalla rakennettu keltaiseksi maalattu huvila, jossa on useita kupoleja. (Sen katolta näkyy hyvin Myriamin talo kanavan toisella puolen ) Matalan muurin takana on sisäpiha, jossa kukkivat monet kukat ja rehevöivät useat pensaat. Talossa on kaksi samanlaista asuntoa, kummassakin 2 MH, OH, K, KH ja kaikki mukavuudet. Ihan länsimaiseen tyyliin. Sijainti on niin syrjäinen että mitään liikenteen melua ei kuulu. Silti asvalttitie on 200m päässä, johon voi tilata taxin.

Hannu ihastui heti taloon ja oli hämmästynyt sen edullisesta hinnasta. Veikkasin itse hintapyynnöksi 3000, mutta se olikin vain 2200LE/kk. Hannu teki heti diilin ensi vuoden tammi-maaliskuulle.  Tosin vaimolle joudutaan vielä viestimään ja saamaan muodollinen hyväksyntä. Se on tämä avioliittojen sisäinen demokratia tällainen. Lähetän Eevalle terveisiä tässä, on hyvä paikka ja hyvä hinta. Tähän taloon jäi nyt toinen asunto vielä vapaaksi ensi talveksi. Siitä vaan varaamaan, voin toimia välimiehenä ja ilman komissiota. Meille selvisi myöhemmin, että tämä välimies sai 10% vuokrasta. Se on kai hyvin tavallista, mutta miten sitten seuraavalla kaudella tapahtuu, selviää ensi tammikuussa. Toivottavasti Eeva kertoo, jos vaikka saisivat talon seuraavaksi talveksi ilman sitä komission lisämaksua, kun jo on suhde olemassa, vai jatkuuko komission korottama hinta hamaan tulevaisuuteen. +)  Täällä asuvat hollantilaiset, jotka molemmat suosivat WB:a, pitivät hintaa kovana ja vakuuttivat edullisempia löytyvän. Kaikki on niin suhteellista. Suomalaiselle iso asunto kaikilla mukavuuksilla hiljaisella alueella hintaan 280€/kk ei kuulosta paljolta.
Sillä aikaa kun me tutkimme asuntoa, seuranaiset pistäytyivät katsastamassa mahdollisia tulevia tarpeita varten pikku hotellin tason. WWW.luxor-westbank.com/amenophis hotel. Hinta 100LE/vrk I hengen huone ja tupla 140LE. Kanavan reunalla, lähellä Medinet Habub temppeliä. Meilos. sayed@hotmail.com

Matka jatkui ja taas menimme syömään Memnon-ravintolaan. Mitä sitä vaihtamaan, kun on hyväksi havaittu. Tarjoilu pelaa ja laatu on kohdallaan kohtuuhinnoin.
Siitä sitten mikrobussilla lauttarannan suuntaan. Hieno osoitus palvelusta olikin se, että äskeisen ravintolan omistaja-kokki ajoi kiinni mikrobussimme, huusi sen pysähtymään jotta sai annetuksi ravintolaan unohdetun ruokakassimme. Palvelu pelaa!

Rannassa valitsimme taas huonopolvisten mukavuuden vuoksi veneen, jonne johtaa polviystävällisemmät portaat. Uusi asia oli se, että normaalihinta koko veneelle on 5LE. Nyt kuitenkin kyytiin oli jo haalittu muita turisteja, joten päätimme maksaa 5LE porukastamme. Se sopi  venemiehelle, sillä hän sai tuplahinnan minimiin verraten. En ole yhtään kade toimeentulostaan.

Hannu halusi juhlistaa hyvää sopimustaan ja siksi ajoimme viinikioskin kautta.  Taas taxikuski yritti kinuta komissiota kioskin pitäjältä, mutta tämä totesi että olen hänen "vanha ja hyvä" asiakkaansa, joka tulisin joka tapauksessa kuskista riippumatta.  Juhlimme vuokarasopimusta tyylikkäästi mun kämpällä. Kiitos!