Merisää

 

YLEn ylivoimaisesti tylsin ja turhin ohjelma on merisää. Se on niin raivostuttava, että suljen radion tai vaihdan kanavaa sen alkaessa. En saanut kaivetuksi mitään varmoja lukuja, mutta media on kertonut, että Suomeen kulkeva laivaliikenne on valtaosin ulkomaisten alusten varassa. Siellä taas miehistö on Venäjältä, Filippiineiltä ja muualta, eli kukaan ei ymmärrä suomea kuitenkaan.

Nyt on merenkulkijoille tarjolla infoa ja kontrolliapua netin kautta, sää-, jää-, vedenkorkeus jne löytyy kätevästi. Merenkulkijat tietävät että on ilmoittauduttava ja hankittava luotsi, ei sitä tietoa kunnon kippari suomeksi kuuntele radiosta määräaikana.

Sama kyllä koskee kesäisin huviveneilijöitä, tiedot katsotaan netistä, josta ne saa silloin kun itselle sopii.

http://www.tekniikkatalous.fi/Liikenne/miehittamaton+laivaliikenne+toisi+isot+saastot+ndash+miehistotilojen+paikalle+saadaan+lastia/a975820?s=u&wtm=tt-21032014

YLE varmaan jatkaa tarpeetonta merisäätä silloinkin, kun laivat seilaavat automaattisesti?

 

* * *

3D printtaus on tulevaisuutta

http://www.greenprophet.com/2012/02/solar-sinter-sun-markus-kayser/

Jännittävä asia, että auringon voimalla voidaan sulattaa hiekkaa niin tehokkaasti, että se sulaa ja siten voidaan tehdä esineitä ja pieniä rakenteita. Kiinalaiset ovat jo suunnitelleet isoja rakennuksia erämaahan, korvaten hiekkarakenteilla betonin. Aika hurja visio!