Keittiön kaapin tilaaminen, tekemisen seuraaminen läheltä, asennus ja koko juttu oli opettavainen kokemus. Paluu menneisyyteen eräällä tavalla. Kehuin aikaisemmassa jutussa ukkoa, joka oli välikätenä ja jonka kanssa neuvotelin. Hän tuntui fiksulta ja ymmäris asioita, omasi kokemusta mitoituksista, asiakkaan tarpeista, oli hyvä hommassaan. Sitten itse toteutus ajautui monen viivytyksen jälkeen toiseen verstaaseen. Joka sitten kai sai vain osan hinnastakin ja väliveijari otti ison komission?

Nämä puusepät ovat järjestään koptikristittyjä, joka taas tuli esiin kun sovittiin työpäivistä. Nämä pitävät vapaata aina sunnuntaisin. Mistähän ihmeestä tämä toinen uskonto, joka uskoo luomiskertomukseen, on keksinyt rukouspäiväksi perjantain, jolloin luoja teki duunia? Onko raamatussa virhe? Vai koraanissa jokin sekaannus? No sehän ei kaappiin ollenkaan kuulu, tuli vaan mieleen. Mulla kun tuo mielipuoli aina välillä hyppii.

Kaapin kokonaishinta oli 1200LE eli noin 150€. Se tehtiin kimpilevystä, jonka hinta Suomessa olisi jo tehnyt saman. Miten ihmeessä Metsäliiton tms kannattaa myydä kamaa näin halvalla ja kääntäen miten törkeitä ylihintoja siitä kotimaassa kiskotaankaan. Puuseppä on tehnyt töitä arvioni mukaan (olen aika hyvin perillä näistä) vajaat kaksi päivää ja joku on lakkaukseen käyttänyt muutaman tunnin. Työtä yhteensä noin 13-15 tuntia. Metallikahvat, piilosaranat, sisään laitetttu metalliosuus eli rikottu häkki, kotimaan hinta olisi luokkaa 65€. Lisäksi kaunis puuritilä, jota ei Suomesta saa. Olen saanut edullisesti epäsiististi tehdyn käypälaatuisen kaapin.

Jutun jatkoksi sopii tarina toisesta kaapista, risusellaisesta. Toimitusaika oli lyhyt, tuli seuraavana päivänä tilauksesta. Abdyn painostus pelasi taustalla ja mun uhkaus mennä naapuripajalle. Kaapin korkeus on 160cm, leveys 80cm, syvyys 50cm ja päässä on 4 hyllylokeroa, joiden pohja on sisältä 40x30cm. Niihin etsin jonkinlaisia koreja. Jos ei muuta löydy niin sitten on pakko hyväksyä muoviset. Hinta 120LE. Totesin että nämä palmuruotikalusteet kuivuessaan ottavat usein vinon asennon. Abdy neuvoi että pannaan naru kuivumisen ajaksi vinosti vetämään asento suoraksi ja muutaman ajan kuluttua kaappi seisookin suorana. Tuoli jolla istun on jo ihan klänässä eikä oikene millään konstilla enää.