Alkuun yksi hyvä tiedonlähde, Päivi Arvosen kirjoitukset "toisin sanoen" yhteisblogissa, olkaa hyvä:

http://blog.toisinsanoen.fi/2012/02/07/egyptin-presidentinvaaleja-aikaistettiin/

Päivi vahvisti kotoa saadun tiedon siitä, että turistibusseja olisi ryöstetty matkalla Sharm el Sheikistä Kairoon, jossakin Siinain erämaassa. Kysyin asiasta tiedonlähteeltäni, tohtori Aymanilta, mutta hän ei jutusta tiennyt. Tarina kertoo, että bussin matkustajat oli ryöstetty ja pidetty yli yön erämaassa.

Toinen hälyttävä aihe, jota PA käsitteli vuodenvaihteessa kirjoitetussa jutussa, oli ajatus että muslimipuolueet laatisivat lain, joka lopettaisi kaiken alkoholin käytön maassa. Se olisi raju päätös turismin kannalta. Turistien määrä on jo nyt puolittunut, Luxorissa enemmänkin ja kaikki tällaiset ideat rokottaisivat matkaijoiden määriä rajusti. Eivät olueen ja viiniin tottuneet tavalliset lomanviettäjät sitä sulattaisi ja Egyptille elintärkeä bisnes romahtaisi. Jos valinta olisi viettääkö lomansa Tunisiassa, Kreikan saarilla vai viinittömässä Egyptissä, vastaus on helppo arvata.

Tieto siitä, että pressanvaaleja on aikaistettu, on hyvä. Kaikki epävarmuus matkailun ympärillä jarruttaa talouden piristymistä ja yksi vakauden merkki maassa on aina toimiva parlamentti, hallitus ja presidentti. Poikkeustilat ja sotilasjuntat ovat aina pahasta.