2.2 klo 15

TV näyttää että kymmenkunta ratsastajaa tunkeutui väkijoukkoon mutta kesti vain hetken kun hevoset pysäytettiin ja ratsastajat revitiin alas. Tämä oli varmaan osa tätä alullaan olevaa "PRO MUBARAK" liikettä. Sen näytettiin kokoontuneen muutaman sadan ryhmäksi. Kerrottiin että armeija oli ryhmittynyt siihen väliin.

Nyt on torilla kameleitakin ja rauhatonta liikehdintää. Selostus kertoo että pulloja heitellään. Eli on kaksi osapuolta, vahvasti eri mieltä. Nämä vanhan vallan puolustajat ovat tottakai niitä, jotka ovat eläneet sen varassa ja saaneet palkan Muban palveluista, salaisesta poliisista ja muusta virkakunnasta. Osa on varmaan NDP puolueen ydinjoukkoa, jonka poliittinen tulevaisuus riippuu Mubarakista.

Kenellä muulla olisi ollut mahdollisuutta hankkia paikalle hevosia ja kameleita. Kumpiakaan ei ole enää liikenteessä, ainoastaan turistien viihdytykseen. Ne hommat taas vaativat jonkin luvan, jonka ilmeisesti myöntää turistipoliisi. Ratsujoukko ei ollut mitenkään tottunut poliisiratsujen tapaan yhteistoimintaan, kunhan menivät laumana ja siksi pojat oli helppo repiä hevosten selästä ja näkyi moni hepokin kaatuvan. Jos hevoset olisivat olleet esim. maanviljelijöiden, eivät ne olisi esiintyneet yhdessä ohjelmoidusti ja ajoitettuna. Sitäpaitsi viljelijät käyttävät aaseja. Hevonen on harvinaisuus.

15.16 tulee kuvaa jossa on menossa isohko nyrkkitappelu. Onneksi porukka on tarkastettu ennen alueelle pääsyä joten aseita ei ole mukana, jos ei pulloja lasketa. Nyt on kadulle muodostunut kaksi joukkoa vastakkain, välissä tyhjää tilaa kivenheiton verran.

Vanhalla vallalla on ollut aikaa organisoida tätä vastaliikettä ja rahaa piisaa. Tällä tempauksella yritetään osoittaa, että kansanliike ei edustaisi koko kansaa. Samalla saadaan ehkä oikeutus komentaa armeija aktiiviseksi panemaan kansa kuriin. Tähän asti armeija on vain seurannut sivusta.

Kuvissa heitellään kiviä ja uhreja taatusti tulee, kun nyrkinkokoinen pala asvalttia tulee otsaan.

Kansankapinan kannalta pelottavaa on, että jos Muba saa hallita vielä 8 kk, joka on hänen tavoitteensa, sinä aikana hän ehtii panna kapinoitsijat liriin, vankilaan ja kateisiin. Siitä tulisi karmea jatko tälle kansannousulle.

Luulen kuulevani laukauksia Tahir-aukiolta. Se vain todistaisi että Pro-Mubarak porukka on salaisen poliisin miehiä, koska vain heillä olisi aseita. Armeija on luvannut olla käyttämättä aseita.

Nyt tuli oikaisu tähän, se oli sittenkin armeija joka ampui ilmaan.

Käänne on tosi huono. Aluksi oli huhu että lopullinen ponnistus demokratiaan on perjantaina. Saa nähdä.