Docventures onnistui taas

 

Hätkähdyttämään katsojansa. Tosi sääli että ohjelmalla on niin myöhäinen lähetysaika. Kyllähän nämä asiat oli ennestään tuttuja, ainakin Monsanton karmea toiminta oli mulle tuttu asia. Koko ongelma perustuu siihen jenkkien oiekuden älyttömään päätökseen siitä, että geenisysteemien kahittäjille myönnetään patentti. Jos siis elämän perusjuttujen muokkaus ei olisi patentoitavissa ei olisi mitään ongelmaa. Voisiko tällaista juttua päättää vaikka YK ja poistaa tuo tyhmä monopoli.

 

Kannattaa todella ottaa lukulasit kauppaan ja vähän katsella etiketin pienellä painettuja sillä niistä selviää usein että kama on kelvotonta ruokakoriin. Meillä on vielä mahdollisuus ostaa paikallista, perunaa, juureksia, munia yms kun näkee vaivaa ja maksaa hiukan enemmän.

 

* * *

Katsoin HS:n laskurin millä jokainen voi testata mistä kunnan menoja voisi leikata ja se oli niin kamala homma etten voinut sitä testata. On niin kaameaa hommaa tuo menojen karsiminen. Ihmettelen miten maan hallitus sen tempun tekee, on se niin hikinen homma.

 

Kun miettii mitä kaikkea hyvää on saatu viimeisten parinkymmenen vuoden aikana, niin on vaan hyväksyttävä että niistä viimeisistä herkuista on pakko luopua. Kun juustohöylää on jo käytetty ja suuria kustannuksia kaadettu kuntien niskaan, tuntuu se epäreilulta. Valtio on jo nyhtämässä suuren osan valtionavuista, on seuraus kuntien veronkorotus joka sitten tarkoittaa menoa kohti tasaveroa.

 

Olen nyt vastapainoksi tähän muorin omaishoitoon keksinyt mennä läheiseen päiväkotiin vaariksi. Saa edes välillä jotain muuta ajateltavaa ja onhan se niin erilaista olla muksujen kanssa jutskaamassa ja pelaamassa. On tullut aikoinaan vaihdettua toistatuhatta vaippaa neljän lapsenlapsen housuihin ja tietysti myös pyllyt pestyä. Katsotaan nyt miten sitä hommaa jaksaa mutta sehän on ihan vapaaehtoista. Toisaalta siihen en mennyt päähänpistosta vaan vakaasti harkiten. PK on vain noin 100m päässä joten meno on helppo.

 

* * *

Tämä sotesotku on ihan keskeneräinen ja uskon että se voi vielä kaatuakin, kun hallitus ei alunalkaen ottanut oppositiota mukaan valmisteluun. Olisi pitänyt ensin ratkoa tämä järjestelyvastuu ja sitten vasta piirrellä kuntakarttoja. Useimmille on ihan samantekevää mikä kyltti tai vaakuna on sen paikan seinässä josta saa avun sosiaali- tai terveysongelmiinsa. Täytyy vain toivoa että THL saa aikaan sellaisen ehdotuksen josta ei synny suurta riitaa, sillä tärkeintä kaikessa on yksi rahoitusputki. Pallottelu potilaan kustannuksista on ollut suuri syy kaikkeen vaikeaan tehdä hyvä systeemi ja reilu kaikille.

 

* * *

Olen monesti julkisuudessa sanonut että Vihdin ratkaisuissa on aina laahausankkurina Karkkila, jota valtio ei jätä yksin. Karttaa katsoen on selvää että sitä ei voi unohtaa, vaikka sen poliitikot eivät haluakaan liittyä Vihtiin. Siksi olin iloinen siitä rohkeasta vedosta, jonka Lohjan kaupunginjohtaja Simo Juva heitti peliin. Ehdotti uutta Harjun kaupunkia, jonka pääpaikka olisi Nummela. Ovela veto joka osoittaa hyvää tilannetajua, sillä hän näkee samoin kuin minä, että Karkkilaa ei voi jättää yksin. Näin Lohjakin voisi päästä osaksi metropolialuetta, kun siihen kimppaan tulisi Vihdin lisäksi Karkkila, nykyinen Lohja ja lisäksi vielä uppiniskainen Siuntio. Ovelaa ja rohkeaa uutta ajattelua, kunnioitan Simon rohkeutta!