Tänään ajoi moottoripyöräpoliisi yksisuuntaista katua väärään suuntaan, ilman poliisivilkkuja. Sinänsä tuttua.

Poliisin passitoimistosta tuli ulos muutama pukuherra ja heidän edelleen riensi univormupoliisi pysäyttämään liikenteen, että herrat saivat ylittää kadun. Suuresti siinä turistipoliisin univormussa äijät röyhisteli ja keekoili. Suuri on herranpelko, silmänpalvonta ja mahtavat eleet. On niin vahvasti eriarvoista tämä elämä täällä. Poliisi on suuri herra ja näissä heikon hallinnon ja kehnon demokratian maissa aina poliisipäällikkö on todella iso tappi. Hänellä kun on heikon lainkäytön ja lahjonnan vuoksi suurta valtaa.

Ollessani puhelinasioilla myymälään tuli kaksi siviilipukuista nuorta miestä, pistoolikotelot vyöllä. Ilmeisesti jonkinlaisia rikos- tai salaisen poliisin miehiä. Ei kuitenkaan mitenkään salaisia! Katselivat puhelimia tai lisälaitteita ja juttelivat pitkään myyjien kanssa.

Erään ison hotellin aulassa ja ulko-oven tuntumassa pyörii, aina puvussa, viiksekäs herra. Hän vastaa asukkaiden turvallisuudesta ja hääti siellä asuessamme, muutama vuosi sitten, kovasti karjuen kaksi kengänkiillottajaa, nuorta miestä. Yleensähän ne ovat pikkupoikia. Kun nämä jotenkin sähläten touhusivat ja kahdestaan yhden asiakkaan liepeillä, oli siinä ehkä valmisteilla jonkinlainen rötös, ehkä taskuvarkaus. Siitä tämän turvamiehen metelöinti, taisi tuntea veijarit.

Yleisesti ottaen Egypti on turvallinen maa, eikä monen, suomalaisille tutun matkakohteen tapaan täällä tehdä ryöstöjä tai taskuvarkauksia. Tallinnassa on syytä pelätä enemmän kuin täällä, missä kadulla kulkeminen on ihan turvallista. Kaupassa rahasta annetaan oikein takaisin, kun hinnasta on sovittu. Väärin laskeminen saattaa onnistua kuskeilta ja siksi kyytirahat olisi parasta olla tasaraha. Kymppiä kun pitää taskussa, niin pärjää useimmissa tilanteissa lyhyet kyydit.Vossikkakuski saattaa pitää sitkeästi kiinni 20LE setelistä, jos hintaa ei ole selvästi sovittu.

Katuliikenteeseen liittyy jännä havainto, että täälläkin taksit väläyttämällä valoja varoittavat poliisin ratsiasta toisiaan. Olen sen havainnut useasti ja taxari vahvisti asian. Samat metkut kaikkialla!