Asunto, 19.11.2011

Eilen illalla ajoin taxilla suoraan kämpän ovelle. Menin kysymään apua Tohtorin pojalta, jolla on mehukioski 10m ovesta. Hän tuli apuun ja soitti kaikkien ovikelloja ja tiedotti ikkunoissa kurkkiville päille että mr finland on tullut. Joku heti tiedotti että vastaanottaja tulee alas. Tuli nuori mies, jota en tuntenut. Auttoi asuntoon, antoi avaimet ja selitti olevansa Caballan veljenpoika. Puhui vähän tätä e-kieltä. Kertoi että mun parveketuolit on paikallaan (tämä kämppä on viereinen edelliselle, hiukan pienempi ja 100LE halvempi). Hetken päästä tuli uudelleen ja tarkisti että kaasuhella toimii. Ei toiminut hyvin vaan liekki oli kurja. Totesimme polttimoiden kaipaavan rassausta jonka lupasi hoitaa huomenna. Ei sitten hoitanut. Kertoi että nettiyhteyskään ei toimi, mutta serkkunsa Samir hoitaa homman huomenna. Tämä vastaanotto-vesseli on Basim. Kirjaan itselle tiedot. Basim 012 857 86041, Samir 0170 40203, tämän kämpän lankapuhelin on kännyllä soitettaessa 095 2274 387. Samirin isä Beskeiron on sitten Caballan veli. Basimin kielitaito ei riittänyt selittämään missä vuokraisäntä on, mutta Samir puhuu paremmin ja kertoi hänen ja perheen olevan Italiassa. Jostakin jo sellaista haistelinkin, kun yhteydet eivät pelanneet. Luultavasti siellä on tulkille ja matkaoppaalle jotakin hommia ja vaimo Monica on ollut myös matkailualalla heidän tutustuessaan, joten ehkä siellä on nyt helpompaa kuin tyhjässä Luxorissa. Eli useita kämppiä on talossa tyhjänä ja siksi vuokralaiset ovat haluttuja.

Tänään sitten kun olin tulossa kauppareissulta oli alaovella mies hakien porttiin avainta. Olin limukioskilla ja sanoin tulevani heti. Hän ei osannut sanaakaan e-kieltä enkä tajunnut että hänellä oli minulle asiaa. Hän huohotti perässä portaat ja tunki asuntoon sisään ja esitti jonkin paperin. Siinä pyydettiin minulta nimi sopimukseen, rahaa ja passikopio. Näin on toki ennenkin menetelty, mutta kun hän ei ollut tuttu, ei isäntä eikä puhunut muuta kun arabiaa. Sitten soitettiin tälle Samirille joka kertoi jutun juonen. Rupesin kuitenkin lähettämään tekstaria Caballalle, mutta se ei kuulemma mene perille. Ja syytä ei ei Basim osannut selittää. Taas puheli Samirille ja hän sanoi yrittävänsä yhteyttä Italiaan, jotta saan luvan maksaa näille sukulaisille. Ehkä arabille kaikki on ihan luonnollista ja niin meilläkin, mutta meillä olisi kai sentään kirjoitettu valtakirja. No heillä oli sentään avaimet, joten jokin pohja hommassa oli. Veli”poika” odotti saavansa käteen 3000LE joka on iso summa täällä, opettajan puolen vuoden liksa.

Sovittiin Samirin kanssa että hän tulee tänään iltasella asentamaan nettipiuhaa. Tulikin serkku Basim ja Caballan veli. No nämä vesselit vetivät uuden piuhan ja lupasivat huomenna tulla klo 10 jolloin on mukana myös tämä kielitaitoinen. Ehkä sitten saadaan netti toimimaan ja jonkinlainen vahvistus sille että voin maksaa heille. Nostin äsken kolme tonnia täkäläistä eli 1500 takuuvuokraa ja 1500 yhden kk vuokra. Se tekee nykykurssilla noin 200€, siis vuokra/kk.

Kämpässä oli odottamassa iso kassi, jota en ollenkaan tunnistanut. Emäntä oli hankkinut jääkiekkokassin kokoisen pakkauksen, johon oli tunkenut minun kevättalvella jättämäni omaisuuden. Oli yllättävää miten paljon sitä kamaa oli.

Kirjaan taas itselle muistiin seuraavaa tilannetta varten mitä kaikkea tänne jää varmaan nytkin. Tärkeä korkinavaaja, led-lukulamppu, selän alle piikkimatto, ulko- ja sisäsandaalit. Selänraaputin joka on tosi tärkeä sekä hyttyskarkotin. Kärpäslätkä puuttuu ja sellaisia oli myynnissä Alex mutten ostanut sillä ajattelin että KodinAnttilasta löytyy. Sitten täällä on tietysti nämä edulliset nojatuolit ja pikkupöytä. Löytyy nyt iso pyyhe, useita pikkupyyhkeitä, pölyrätti, pöytäliina. Keittiökamaa on pesuvati, 5 lasia, 3 jälkiruokakuppia, 2 kahvimukia, 2 jälkiruokakulhoa, isompi kulho, paistinpannu, kuorimaveitsi ja hedelmäveitsi. Vielä ostan pienen harjasetin siivoukseen ja pari roskista. Ne saa jäädä talon varustukseen. Harmittaa että pyyheliinakoukut jäivät siihen toiseen kämppään, sillä tämä on varmaan jatkossa mun käytössä. Tässä on hiukan eri huonejako ja se sopii hyvin mulle. On siis OH johon tullaan rapusta, pikku käytävä josta oikealle keittiö ja KH, vasemmalla ruokahuone josta kulku parvekkeelle ja päädyssä iso MH, johon mahtuu hyvin nojatuli ja apupöytä, jossa tätä kirjoittelua on kiva harrastaa. Sänky on parempi kuin edellinen, mutta kova. Harkitsen petarin ostamista ja tarvitsen ainakin yhden pikku tyynyn selän taakse sohvalle telkkarin katseluun. Voipi tulla taas aika kiihkeää aikaa ja tv-ohjelmaa vaalien aikaan ja heti jälkeen. Luxorin ääntenlaskuhan tapahtuu ihan nurkalla ja jos mellakkaa syntyy, se voi taas olla juuri tässä nurkilla.