Kaksi ryhmää koulutettuja ammattilaisia, kuten arkkitehdit, ajautuvat usein pätemättömyytensä rajan ylitse. Kaavoja suunnittelevat eivät hyväksy järkeviä ja perusteltuja muutosehdotuksia koska eivät siedä arvostelua. Kaavoihin liittyvät vastustavat kommentit torjutaan ja väistetään.

Toinenhienohipiäinen ammattiryhmä ovat lääkärit. Erehdyin kerran sanomaan etukäteen asian, jonka jalkaterapeutti oli kertonut. Siitä vaan pillastui kuulu ortopedi ja väitti asiaa potaskaksi. Itse tiesin totuuden, ja hän olisi saattanut päätyä samaan diagnoosiin, jos en olisi sitä itse tarjonnut. Nyt ammattiylpeys ei sitä sallinut.

Lääkärin jääräpäisyydestä karsii yleensä vain yksilö, mutta huonosta kaavasta kärsii moni ja kauan, sillä kaava vaikuttaa yhteisön elämään hyvässä ja pahassa todella pitkään, jopa satoja vuosia. Vihdissä Nummelan tieasiat menivät solmuun kun aktiivinen kansalainen Jussi esitti ilmiselvästi fiksun näkemyksen. Pahaksi onneksi hän esitti sen väärään tyyliinsä joka ärsytti kaavapomon.

Poliitikot olivat löperiä eivätkä nähneet asian merkitystä kauas tulevaisuuteen ja niin menetettiin ainutkertainen mahdollisuus toimivaan liikenteeseen keskustan alueella. Tosin puolet kehäkadun ideasta oli jo paljon aikaisemman möhläyksen vuoksi menetetty. Muutama vuosi sitten menetettiin se ainoa järkevä paikka jossa uuden sillan avulla autoliikenne olisi voitu järjestää radan yli Nummelan keskustassa. Sillan paikka olisi ehdottomasti ollut Pisteenkaaren jatkona Prisman pihalle. Olisi saattanut kohdata vaikeuksia SSO:n puolelta, mutta niin olisi voitu turvata tärkeä liikenteen sujuminen vuosiksi ja pitkälle tulevaisuuteen. Kunnalla on laaja valta kaavojen suhteen ja joku yksityisen etu saa väistyä yleisen edun tieltä.

Nyt ollaan samanlaisen valinnan edessä. Menossa on kaavatason suunnittelu tiestä, jolla Ojakkalan suuntaan voidaan ajaa tulematta ollenkaan keskustaan. Tie haarautuisi VT2 tieltä Meritien sillan kohdalta Enärannan ohittaen kohti Lankilaa. Asukkaat kokevat suurta haittaa jos tie tehdään kuten nyt näyttää. Kunta ajaa linjausta siksi, että siihen olisi luvassa valtion rahaa. Täytyy vielä tutkia muita vaihtoehtoja.