kertoi äsken haastateltu. Kuulemma aukion keskellä ympyrässä on riehakas tunnelma kuin karnevaaleissa, ja ympyrän ulkokehällä on tunnelma kuin taistelussa, joka ihmetytti raportoijaa. Tunnelma on siis kaksijakoinen.

Nuori nainen sanoo juuri että tämä on taistelua vapaudesta ja demokratiasta, taistelua jatketaan voittoisaan loppuun asti. He ovat bpettyneitä muutosten hitauteen. Vanha korruptoitunut hallinto kouristuu vallan kahvaan.

Tv reportteri kysyi aktivistilta, miksi he eivät osaa järjestäytyä. Tammikuun kumous 25.1 oli organisoimatonta kohellusta ja mitään ei ole opittu. Onko tämä tyypillistä arabikäytöstä. Asioita vain improvisoidaan, ei suunnitella. Näin sanoi jo 156v. sitten arabiassa ja täällä seikkaillut kielitieteilijä, lääkäri ja tiedemies G.A. Wallin. Luen täällä hänestä kirjoitetua kirjaa jossa on hänen päiväkirjastaa otteita ja kopioita  kirjeistä Suomeen.

Protestoijat vaativat sotilasneuvostolta ilmoitusta pvm jolloin uusi presidentti valitaan vaaleilla. Levottomuudet ovat nopeasti levinneet teollisuuskaupunkeihin Aleksandriaan ja Sueziin ja myös muihin suiston kaupunkeihin.

Vallitsee suuri epätietoisuus Egyptin tulevaisuudesta. Kenraalit eivät halua luovuttaa valtaa siviileille ja sama valtaa hamuava jengi on kai edelleen vaikutusvaltainen vaikka vähän matalammalla profiililla. Demokratia vie voin ja leivän näiden kansan sortajien suusta ja kun elämä muutenkin on surkeata, on selvää että entinen salainen poliisi joutuu kurjaan jamaan jos kansa todella saa vallan. Kyllä siinä menneet muistetaan ja kosto elää. Mutta ei nämä voimat, vaikka poliisjoukot ovatkin suuret, voi kansanousulle mitään.

Kahinat ja mellakka jatkuu ainakin Cairossa yli yön, ehkä muualla laantuu, kuten kuvat näyttää Alex:sta. Tahririlla uhotaan kovasti ja tunteella "taistelemme kuolemaan asti!"