Aloitin päivän siivouksella, eikös jouluksi aina siivota? Kaupungilla kävellessä näin taas täkäläistä rapun siivousta. Kuului kun siivooja ruiskutti vettä jossakin yläkerroksessa ja vesi lirisi alas portaita. On kätevää ja helppoakin. Täällä kun ilma on niin kuiva, niin noin voi toimia. Kaikki kuivuu hetkessä eikä ehdi rakenteisiin asti. Omakin lattia hyvin kostealla pyyhittynä kuivuu noin vartissa. Olenkin omaksunut kikan, että siivoan itseni tv-tuoliin ja katson sitä sen kuivumisvartin.

Annukka soitti ja kutsui joulupuurolle. Mutta ensin piti tyhjentää pesukone ja käydä suihkussa. Bussilla sitten asemalla ja sivukujaa kohti. Naisten alakerran ovi on lukossa ja siten, ettei sisäpuoleltakaan saa auki ilman avainta. Olisi laiton viritys kotimaassa. Pitää siis soitella kun pyrkii kylään, niin kaikissa tapauksissa, sillä alaovet eli rautaportit ovat lukossa. Ikkunoissakin on kaikkialla kalterit, joten kai varkauksia on aina joskus, tai paremminkin murtoja.

Joulutunnelmaa saatiin kuuntelemalla läppäristä joululauluja ja kynttilöillä. Lounas alkoi paikallisista aineista taiotulla glögillä. Syötiin sitten riisipuuroa ja sen kera tuoreista luumuista ja rusinoista tehtyä sekahedelmäkeittoa. Päälle kahvia, hedelmiä ja suklaata. Vein mukanani lootan mansikoita, joita lopuksi testattiin. Olivat ihan hyviä, vaikka kokoa oli reilusti. Yllättäen eivät olleet kovin hiekkaisiakaan, kuten Luxorin kadulta ostettaessa. Nämä ostin Fourti-marketista. Kiitos "tytöt" joulutunnelmasta, vaikka en sitä kovasti osaa kaivatakaan. Talvea ja joulua olen paossa.

Lähdin sitten kämpälle ja tarkoitus oli katsastaa Syyrian markkinateltta ja sen valikoima. Naiset ovat pistäytyneet usein siellä kun on lähellä ja ostaneetkin jotakin. Talsin torille ja totesin että telttaa purettiin, vain runkoputket oli paikalla, tuotteet poissa. No, eipä tullut houkutuksia ostaa jotakin turhaa.

Jouluaaton vietto jatkui laatikkoruuan laitolla. Edellisestä sopasta jäi tähteereksi kaikenlaista ja päätin tehdä niistä jonkinlaisen laatikkoruuan. Siihen sitten sisältyi makaronia, vihreää kukkakaalia, jotakin juuresta, papuja. Keiton jälkeen tein kuin makaronilaatikkoa ja lopuksi lisäsin anjovista. Sitä olisi saanut olla enemmän. Loota oli kaasu-uunissa 50 min ja nyt menen maistamaan. Jätän lukijan epätietoisuuteen mausta!?