Nyt se sitten tapahtuu?

Kello on 18.05 ja nyt AlJazeerassa kerrotaan että CIA:n korkea pomo on ennustanut lähtöä lähitunteina. Hallituksen joku ministeri on vihjannut että Muba kuuntelee kansan toiveita. Jos ukko lähtee tänään, on tiedossa iso kansanjuhla huomenna, todella riemukas. Hiukan epävarmoja ehkä tiedot ovat, mutta joku kertoo että Muba olisi jo luovuttanut vallan vararois...Suleimanille.

Armeija on ilmoittanut että se astuu nyt "maan vartiokaartiksi", mitä se sitten tarkoittaakin.

TV haastattelee entistä Egyptin diplomaattia, joka kertoo näkemyksiään vallanvaihdon menettelyistä ja taustoista. Nyt hän pohtii ottaako armeija tilapäisesti ohjat vai varmistaako vain että siviilit toimivat hyvässä järjestyksessä. Joku arvelee, että Muba siirtyisi ainakin aluksi Sharm el Sheikkiin. On kuulemma jo lähtenyt! 18.24

Tiedot ovat ristiriitaisia, kuten aina tällaisissa tilanteissa. Nyt haastatellaan eläkkeellä olevaa kenraalia Mahmoud Zaheria, joka sanoo että Muba on lähdössä ja pääministeri sanoo että Muba on vallassa. Valkoinen Talo sanoo että tilanne on "fluid"joka pikkusanakirjan mukaan olisi esim aalto ja nestemäinen ja kusessahan Muba on. Nyt sanoo Muban tukipuolueen NDP:n pomo että nyt olisi aika lähteä. Se on kyllä aika raskas lausunto, kun oma porukka liukenee takaa.

Vapauden aukiolla on jo juhlatunnelma, iskulauseita huudetaan kuorossa. Valtion tv ilmoittaa että Muba antaa lausunnon tänä iltana. Ei ole vaikea arvata aihetta!?

AlJazeeran kuvan otsikko on vaihtunut suurimpaan mahdolliseen kokoon VALLANKUMOUS. 18.4 Huomiseksi oli kutsuttu jättimielenosoitus joka on nimetty röteesti "20 miljoonan marssiksi".

Kun on vapaapäivä on oletettavaa että paljon kanssa onkin liikkeellä. Pitänee mennä mukaan sauhuamaan! Sotilasneuvosto on koolla ilman Mubaa ja tekee virallisia päätöksiä. Nyt on kovaa huutoa aukiolla, 18.49. TV oli saanut varmistettuja tietoja että pääsankari olisi vielä palatsissaan. Armeija korkea komentaja oli sanonut että "kansan viestiä kuunnellaan". Aukiolle on väsätty esiintymislava, jolla huojuu porukkaa, joillakin on mikit käsissään. Kamerat ovat niin kaukana, että mitään selvää ei saa kuvioista.

Joku on kertonut Egyptin merkityksestä ja tärkeästä sijainnista ja vaikutusvallasta. Onhan täällä touhunneet maailman mahtavat, Aleksanteri the Greit, Rooman keisarit vuorotellen, Napoleon, Hitlerkin. Maa on suurin arabimaa väestöltään, johtava kulttuurivaikuttaja. Öljymaa joka hallitsee Suezin kanavaa. Mutta miinuspuolelle tulee karmea työttömyys, nuorisossa varsinkin, suuri köyhyys joka näkyy turistillekin, yleisesti huonot kehitysnäkymät. Tämä toivottomuus on ollut tässä kapinassa tärkeä hiiva. Tämän seurauksena kansa toivoo parannuksia olosuhteisiin, mutta perusteet ovat huonot eivätkä uudetkaan isännät paljoa voi näille perusongelmille. Kun nyt vielä matkailu sai tällaisen kolauksen, se vie vähätkin toimeentulot näissä turistikaupungeissa. Se tulee johtamaan ennen näkemättömään vaellukseen Eurooppaan, saadaan nähdä tulevina vuosina.

Nile TV kertoo että Muba antaa lausunnon suorana sieltä pressan palatsista Cairosta, aikaa ei sanottu. Tämän kertoo AJ. Sain Suomesta tiedon että puhe olisi klo 22. Näin tämä tiedonvälitys pelaa !