pe 17.12.2010 WB illalla

Eräänä iltana golfkaverit halusivat vähän ajella katsomassa nähtävyyksiä, pelin jälkeen. Lähdin mukaan seuraksi ja vähän oppaaksikin. (tässä kohtaa ei täällä olevien palkallisten pidä hermostua, en minä teidän leipäänne syö, kunhan auttelen tuttuja!) Saatte kyllä ottaa vinkkejä tästäkin retkestä, ihan ilmaiseksi!

Kun totesimme että temppelit eivät kovasti kiinnosta, päätin että mennään länsirannalle, West Bankille. Lähtiessä kello oli 16 joten totesin että paljoa ei keretä. Ajettiin siis Horus sillan kautta ja kerroin mitä olen oppinut, kuullut ja lukenut. Pikku pysähdys Memnonin kolosseilla, siitä Medinet Habun suuntaan. Pysähdys Karavanserai-kaupassa, ihmetellen savirakenteita ja kivaa fiilistä. Tehtiin sitten sama pikku vaellus kuin naisten kanssa, savitalojen välisillä kujilla ja tultiin temppelin eteen, jossa Yaser odotti. Siitä pikainen visiitti alabasterikauppaan. Taas pikku demo vanhoista menetelmistä, mutta tämä kaveri osasi asiansa, eikä yrittänytkään uskotella että siten näitä kippoja nyt tehdään. Näytti käsityönä tehdyn kupin ja vertailuksi teollisen, kiiltävän vaasin. Kaupassa sisällä oli edustava valikoima kaikenlaista kivijuttua mutta myös osa feikkiä, tavan mukaan. En usko että nuo vihreätä valoa kuultavat turistikamat ovat muuta kuin muovia.

Myyjä oli fiksu, nuorehko mies joka kertoi asuneensa Sveitsissä. Puhe oli niin sujuvaa eng että voi olla tottakin. Kertoi myös että hänellä oli ollut suomalainen tyttöystävä, mutta suhde oli loppunut kun hän asui alppimaassa. Tuire esitti arvauksen, että tyttöystävän kotimaa muuttuu aina sen mukaan mistä turisti on itse. Tulisi sympatiapisteitä. He olivat kuitenkin huonoja turisteja, ostivat viimein kovan tinkimisen jälkeen yhden pikkutavaran. Ilta alkoi hämärtyä ja siihen pihalle kiepsahti surkimus, joka tunki käteen kivenpalan "alabasteria" ja ruinasi rahaa. Toiset säestivät ja kertoivat nuoren aikamiehen olevan orvon. Jotenkin hän oli ressukka, kai kehari. Annoin 4 kolikkoa ja Kari vitosen.

Iltaretken hienoin asia oli mulle ja varmaan näille täällä asuville oppaillekin uusi juttu - YLHÄISÖHAUDAT ON ILTAISIN VALAISTU UPEASTI. Jos siis pieni matkatoimisto alkaa tarjota kallista iltaretkeä WB:lle, on idea minulta kotoisin!!! No, lievennetään, ehkä joku matkailun ideanikkari täällä on alunperin keksinyt hyvän tavan jatkaa päivää. Mutta siihen retkeen tarvitaan hiukan lisukkeita, mutta niistä lisää yksityisesti. Pitäisiköhän ottaa yhteyttä Samiin? Hänellä kun on kaikki valta täällä. Georgea voisi kiinnostaa ja erästä suomalaistakin? Bulgarialaiset on kuitenkin pihalla kuin lintupöntöt.