ke 26.1.2011 kuumetta

Olen kai vilustunut, kun värisyttää ja lihakset tuntuvat kiristävän. Otin illalla yhden buranan ja se auttoi, mutta oli ainoa. Siksi heti aamukahvin jälkeen oli mentävä apteekkiin ja troppia sain. Lähdinkin sitten kävelemään Heinin kuppilaan, mutta jotakin poikkeavaa on menossa, sillä siellä oli vain Mushera, hänen täkäläinen kumppaninsa, katolinen nainen. Kertoi soittaneensa Heinille jo monta kertaa saamatta vastausta. Hän kuitenkin avasi kuppilan yhdentoista maissa, mutta totesi että hänen pitää mennä lastensa luo ja jos Hein ei ilmesty, on putiikki suljettava täksi päiväksi. Kyselin vielä hänen työstään kampaajana. Asiakkaille tehdään yleensä meikki ja kampaus yhdessä. Liittyy aina johonkin tärkeään juhlaan, joka useimmiten tarkoittaa häitä. Morsioitakin hän koristelee ja kampaa. Arkisin naiset meikkaavat itse.

Menin lämmittelemään viluista kroppaani ISIKsen puutarhaan, jossa arvelin Paavonkin olevan, vaan ei ollut. Meillä ei yhteys pelaa, jotain teknistä ongelmaa puhelimessa.

Katselin kanssaturisteja, joista iso osa on suomalaisia, muutoin hyvin hiljaisessa hotellissa, joka ennen on ollut ***** tasoa, mutta monen mielestä ei ole enää. Paljon on myös japanilaisia, mutta kun muut puuttuu, ei bisnes pyöri täälläkään. Altaan reunoilla puolenpäivän aikaan oli käytössä kolmasosa lepotuoleista.

Katselin yhtä turistirouvaa, kansallisuus ei selvinnyt. Oli taas tällainen tyyppi "ikihippi", jonka silmiin pistävä ominaisuus oli ranteita kattavat ohuet, kirjavat, kirkkaat rannerenkaat, toisessa kädessä noin 10 cm matkalla, toisessa vain 6 cm sekä 4 leveää hopeasormusta. Pitkä kukkahame, koristeelliset sandaalit, siniset varpaankynnet, punainen tukka. Koristeellinen kypsä nainen.

Katselin siinä, kun pojat kantoivat laivoihin muonatäydennystä. On hurjan näköistä, kun poika kantaa olkapäällä tornia, jossa oli 10-12 munakennoa, kussakin 12 munaa. Ja näitä munatorneja kannettiin useaan ristelijään kymmenkunta. Vesipulloja meni jatkuvana jonona, samoin papusäkkejä, vihanneksia, pakkauksia. Tuntuu hölmöltä, että muonatäydennys tehdään näin "käsityönä", mutta täällä näitä käsiä saa halvalla, ei kai siksi kannata kehittää mitään muuta menetelmää. Portaita myöten ei mikään kärry kulje ja väylät ovat mutkikkaita. Meillä olisi varmaan kehitetty jokin nosturiin perustuva lavasysteemi. Systeemien vaikeutta lisää se, että laivat ovat rannassa jonka täyttää hotelli.

***

Aikaisemmin tuli Heinin kanssa todetuksi, että Anna ei nyt ole ilmestynyt, suunnitelmastaan poiketen. Johtuu kai siitä, että hänen rahoituskuvionsa tontin ostamiseen eivät toimineet. Tuli paha mieli molemmille osapuolille, mutta sopimuksen allekirjoittamisesta huolimatta riitely ei kannata, jos toisella ei kuitenkaan ole rahaa. Paskamainen tilanne myyjälle.