Kämppä on ollut vaatimattoman siivouksen varassa jo pari kuukautta. Olen toki luutunnut lattioita useita kertoja, mutta Luxorissa kaikkialla ja koko ajan leijaileva hieno hiekkapöly tunkeutuu elämään, keuhkoihin, kännyköihin ja kaikkialle. Tämä kämppä on siitä hyvä, että ikkunat, kaappien ovet jne on huullettu, joka on epätavallista. Idea tulee emännältä, joka on italiatar. Se ja ovien alle laitettu kumilaahus hiukan pidättelee kaikkialle leijuvaa hienoa pölyä.

Ostin ”Kodin Anttilasta” jopa lattioiden luuttuamiseen eräänlaisen ”talkkarinharjan” jossa on suljettava rikkaosasto. Mutta kun pölyä on kaikkialla, se tarttuu harjaan ja sen siivoaminen onkin osa työtä. Talon puolesta on kämpässä lattialuuttu ja sen käyttöön suunniteltu ämpäri, tuttu tavara myös kotoa. Mutta pölynimuri on täällä vielä tuntematon juttu, vaikka sille näissä pölyisissä olosuhteissa olisi suuri tarve. Aisha kertoi että jos hän sen hankkisi kotiinsa, ei anoppi suostuisi sitä käyttämään. Kuitenkin kaikki pinnat, sohvat, tasot, kaappien päällykset jne voisi hyvin putsata imurilla. Mutta vie aikansa ennen kuin se tänne hyväksytään. Tiesitkö muuten että Englannissa imuroinnin verbi on hoovering? On loistava esimerkki miten kauppanimi on muuttunut käsitteeksi. Kuten meillä heteka ja mono ovat tulleet yleiskäsitteeksi.

Nyt vaimon tulon kunniaksi tarvittava siivouksen järjestely olikin aika monipolvista. Vuokraisännän kielikontakti lupasi, mutta kun tarve tuli, ei homma hoitunutkaan. Juttelin alakerran kioskin pojalle, ja hän lupasi järjestää, mutta ei sekään oikein toiminut. Soitin sitten samassa talossa asuvalle tohtori Aymanille, joka lupasi auttaa. Hänen vaimonsa on hommissa terveyshallinnossa, ja sieltä pitäisi löytyä osaavia siivoajia. Pari puhelua on jo käyty ja lupaus on että siivous järjestyy. Katsotaan nyt ja hintakin on ihan auki. On kiva huomata että apua saa hyvin helposti, kaikki ovat avuliaita. Ei toiminut sekään kontakti. Taas kyselemään eri paikoista.

+)  tohtorin vaimo ei sitten löytänytkään ketään ja olen alkuasemassa. Taas juttelemaan alakertaan kiskan Muhamedin kanssa ja nyt hän ryntäsi ulos ja tarrasi jostakin mekkomiehen. Tämä tuli heti ämpärin ja joidenkin muiden vehekiden kera ja hipsittiin neljänteen. Ukko sitten alkoi siivoilla, mutta teki asioita mun mielestä väärässä järjestyksessä. Pölyjä ajattelin pyyhkiä itse ja se jäi sovussa tekemättä. Hän tiskasi ja pesi kylppärin ihan hyvin, siivoili pois roskat ja pullot, ihan ok. Mutta vettä täkäläiset käyttävät surutta lattioihin. Kaikki kuivuu kyllä nopeasti, kun itse touhua, mutta ukko käytti niin märkää luuttua, ettei kuivunut edes tunnissa. Siitä sitten seurasi, että me molemmat likasimme lattioita uudelleen. Pitää varmaan pyyhkiä itse vielä pahimmat jäljet pois.

Tänään sitten petasin uuden 4cm vaahtomuovin itselleni. Saa nähdä miten vaimo ja Irma selviää kovissa peteissään, vai tuleeko ostettavaksi lisää vaahtomuovia. Peittoja olikin tasan kolme joten uusia ei tarvita, kun voidaan käyttää lisukkeena jättipyyhkeitä ja isoja hartialiinoja, 80x200 cm.

Otin riskin että siivoojan kanssa menee hinnasta riitelyksi, mutta kun maksoin reilun tunnin puuhastelusta 40LE hän tyytyi siihen.