tai saattaa olla PAKISTAN ihan oma tapauksensa maiden joukossa. Siellä on ollut pääministerinä nainen, toisen pääpuolueen johtaja Benasir Bhutto, joka sitten murhattiin. Siellä kun on pitkä perinne poliittisten vastustajien tappamisesta. Bhutton isä tapettiin takavuosina, myös pääministerin postilta.

Pontimena tähän postaukseen oli tv:ssä esiintynyt melko nuori (40?) ja tosi hyvän näköinen Pakistanin ulkoministeri. Hän puhui pitkät tarinat AlJazilla kun tapasi Karzain. Sillä suunnalla tapahtuu koko ajan ja ne jutut vaikuttavat laajalle ja pitkälle tulevaisuuteen. Nyt on menossa jonkin tason neuvottelut Afganistanin talebanien kanssa. Kuvissa resupekkajoukot kerääntyvät yhteen vuoristossa automaattikiväärit ja singot olalla. Sain kuvan että olivat talibaneja ja pakistanin puolen sissejä.

Pakistan on vaarallinen maa ja hyvin vaikeasti tulkittavissa ja ymmärrettävissä. Väitetään että sen maan salainen poliisi ISI olisi jo vuosia ollut tukemassa Afganistanin talebaneja. Samaan aikaan jenkit ovat syytäneet taalojaan Pakistanille, pitääkseen auki huoltoreitin Afganistaniin. Se huoltoretti on huipputärkeä, sillä muuta (ent. CCCP) kautta huolto on hitaampaa ja vaikeampaa. Se meni sitten tukkoon kai noin kuukausi sitten, kun joku jenkki hölmöili kauko-ohjatun pommituksen, jonka uhriksi joutui 25 Pakistanin sotilasta.

Siitähän syntyikin aika soppa josta jenkkien huolto kärsii vieläkin. Se on samalla heijastumassa kaikkeen sotimiseen Afganistanissa, missä meidänkin pojat ovat liemessä.

Jutun alkuaihe oli siis naiset vallassa ja sitä lajia on totuttu näkemään Intiassa, Indira Gandhista lähtien. Intiahan on hindumaa ja Pakistan on muslimivaltio. Pakistan on kulttuurisesti lähellä ja ehkä se on vaikuttanut siihen että Pakistanissakin annetaan naisille arvoa politiikassa. Nyt taas Gandhin perheestä on vallan kammareissa yksi nainen, mutta hän onkin taustaltaan ulkomainen, muistaakseni Italiatar, Sonya Gandhi. Maailman ensimmäisiä vallassa olevia naisia oli Ceylonin/Sri Lankan Sirimanavo Bandaranaike (nimi muistista vetäistynä) joka oli suunnilleen samaan aikaan tehtävissään kuin Golda Meir Israelissa.  (nämä nimien kirjoitusasut heittelevät enkä jaksa tarkistaa) Nämähän ei sitten ole muslimimaita, mutta naisia on ollut vallassa.