"Varma tietolähde" taxikuski oli kertonut kuulleensa, että hotelli Emilio saa purkutuomion, kun se on rakennettu arvokkaan muinaismuiston päälle. Uskoiskohan? Siitä vierestä kulkee se ikivanha, luokkaa 4000 vuotta vanha seremoniakatu Luxorin temppeliltä Karnakin temppelille. Sitä on reunustanut satoja leijona-sfinksejä tasaisin välimatkoin molemmin puolin. Jos väli olisi 10 metriä ja kadulla mittaa ehkä 2 km, olisi patsaita tarvittu tuollaiset 400 kappaletta. ***   Lisäys myöhemmin: Kadun pituus on 3 km, patsaiden väli noin 4,5 m, joten niitä tarvitaan noin 1200 kpl!!! ***  Patsaan pituus ehkä 3 m ja korkeus 1,5 m hiekkakiveä. Pelkkä asennus on ollut iso homma ja veistäminen paljon isompi. On siinä faaraon hommissa porukkaa työllistetty. Mitähän yhden patsaan hinnaksi (asennettuna) tulisi nykyisillä tarjouskilpailuilla EU-sääntöjen mukaan? 

Taloja on jo uusiokadun reitiltä purettu sitten viime vuoden ja lisää menee purkuun. Ilmeisesti koko roskan maksajana lienee Unesco ja muut kehitysvarat.

Kiinostava juttu on, että joskus 1000 luvun jälkeen on Luxorin temppelin "sisään" rakennettu moskeija. Ja siis seremoniakadun päälle taloja. Ei ole paljoa arvostettu muinaismuistoja muslimiaikoina. Se moskeija on ollut remontissa ainakin viime vuonna jossa sitä katselimme sisältä ystävällisen remonttivastaavan kanssa. Täytyypä käydä taas katsomassa miten remppa on edistynyt.