Nippeleitä kotinurkilta

 

Kävin särkyä valittaen hammispäivystyksessä ja se pelasi hienosti. Minulla on ollut parin viikon aikana 3 eri kertaa lyhyt hämmennys purukalustossa, mutta alkava vihlonta onkin toennut äkkiä, alle puolessa tunnissa äitymättä tosi pahaksi. Tänään se taas muistuttu ja sain ajan puolille päivin. Nuori ja sympaattinen tyttötohtori ei kuitenkaan kuvaamallakaan löytänyt syytä, kaiveli aikansa ja lääkitsi hammastaskun, jossa oli tulehdusta. Toivotaan parasta, mutta tämä todisti että meillä hammashuolto pelaa kohtuuhyvin.

 

Samalla keikalla kävin tutkimassa uuden halpismyymälän Ojakkalantien varressa, josta muutti pois suurimman halpisketjun myymälä Säästöpörssi. Se loppui siksi, että ketjun pääliike Tokmanni avasi uuden suuren myymälän Nummelaan. Siellä kävin parikin kertaa etsimässä kamoja, joille oli tarvetta. Nimittäin LED-otsalamppu lepakkoiltoihin, muovimatto selkäjumppaa varten ja ötökkäverho hyttyskauden helpotukseksi. Kaikkia löytyi, mutta hinta ei tuntunut sopivalta.

 

Nyt sitten samat kamat löytyivät tästä ”Kodintavaratalo Nummelasta” ja tosi hyvään hintaan. Esimerkkinä otsalyhty, josta Tokmannilla pyysivät 24, 90€, samaa luokkaa kuin Honkkari, täällä 11,95€ ja ötökkäverho, josta Tokmanni pyysi 26€, täällä 18.90€. Sitä olen hakenut myös netistä, kun tavallisissa kaupoissani ei ollut. Kumma juttu, että joku jobbaa verhoja hintaan 23€ ja lupaa toimittaa PK-seudulla samaan hintaan. Ei varmaan tee tiliä verottajalle? Prepaid-numeroa ei veroherra löydä.

taloja%2C%20maisemia%20023-normal.jpg

Kuvassa kylän keskeinen talo, joka oli alunperin apteekki, jossakin vaiheessa pankinkonttori, välillä kirjasto ja nyt taidetalo Siirilä. Eikä liity tekstiin ollenkaan.

 

Kateus on mahtava voima, jonka olen todennut aikaisemminkin monesti. Se on muuten ansaittava! Nyt se esiintyi aika erikoisena. Poikkesin harvinaiselle käynnille paikalliseen bubiin, jossa muiden joukossa istui kaljalla tuttu naama talosta jossa asun. Talon rakensi aikanaan kunta aravakohteena, myi sen Kunta-asunnoille, joka rahoitustarpeessaan myi edelleen Satolle. Kun aravarajoitus päättyi, Sato myi talon jobbareille ja ne ovat nyt asunto kerrallaan myyneet edelleen. Yksiöistä on todella kova puute, täällä niin kuin muuallakin ja kauppa käy pyydetyllä hinnalla.

 

Tämä tuttu partanaama selitti kovaan ääneen ostaneensa talosta 5 yksiötä rahoilla, jotka sai myydessään osakkeensa muualla ja kehui tehneensä hyvää bisnestä kun osti yksiöt 30 000€/kpl. Kuulemma kannattaa sijoittaa nyt, kertoi hän. Soitin tutulle välittäjälle, joka kaupat hoitaa ja kerroin jutun, jolle hän nauroi ja kertoi sen olevan täyttä potaskaa.

 

Asukkaat vuokratalossa ovat tietysti kauhuissaan, sillä pelko on suuri, koska yksiöitä ei kerta kaikkiaan ole tarjolla. Mutta minä olen toki väärä kohde vihalle ja kateudelle, sillä olen saman armottoman markkinan kourissa. Kun harvoin tulee yksiö tarjolle, se on otettava. Näillä eläkkeillä pystyn juuri kestämään maksaen talvella kahta vuokraa, kun kotimaan asunto on halpa, kuten myös Luxorin kämppä. Tietysti olisi ehkä mahdollista vuokrata kämppä Vihdin kirkonkylässä opiskelijalle, joita onneksi käy ammattikoulua Nummelassa, jonne sentään on bussiyhteys. Mutta siinäkin on riskinsä ja riesansa. Ans kattoo nyt!