Vesipiippu eli shisha on vaarallinen

ainakin silloin kun sitä vetää peräkkäin useampi polttaja ilman että laite välillä desinfioidaan. Polttajalle annetaan toki uusi suukappale, mutta keuhkolääkärin mukaan vaaralliset pöpöt elävät shishan muissa osissa. Näin väitti radiossa haastateltu kairolainen lääkäri, joka raportin mukaan itsekin vetää tavallista röökiä. Hänen mukaansa vesipiiput välittävät keuhkotaudin bakteereja, joka on hälyttävän yleinen sairaus Egyptissä ja ilmeisesti myös muissa maissa missä sitä käytetään.

Lisäksi tutkijat väittävät että pesällisen polttaminen vesipiipussa vastaa kymmenen röökin sauhuttelua! Kun tupakan poltto aikaansaadaan hiilillä on savu haitallisempaan kuin tavallisen myrkkypötkön sauhuttelusta imetty haitta. Siellä sitten keuhkopöpöt muhivat kuin savusaunassa ikään. Lienee vähän tutkittu juttu, mitä vaikuttaa asiaan se, että välillä polttelijat savustavat itseään muulla kivalla kuin tupakalla, sillä vesipiippuun on tarjolla useita hedelmän ja kukan makuja.

Kun turisti ottaa matkamuistoksi uuden laitteen, hän väistää toki tubin vaarat, mutta nämä muut haitat ovat aina olemassa. Kuten tekstistäni huomaa olen aivan vapaa tästä tupakan riesasta ja tuhoan terveyttäni ”ainoastaan” valkoviinillä ja joskus harvemmin kirkkailla juomilla.