Uusia riskejä

 

Lapsena join usein raakamaitoa, joskus jopa suoraan utaresuihkusta. Se saattoi olla siinä vaiheessa puhtaimmillaan, mitä ei enää ehkä ollut kun tinkimaitoa rahdattiin kotiin kannussa. Nyt kuitenkin viranomaiset varoittavat käsittelemättömän maidon voivan sisältää kaikenlaisia pöpöjä, joista seuraa kauheuksia.

 

Silloin kun paljon juotiin oman tai naapurin lehmän maitoa ilman mitään kuumentamisia, saattoi esiintyä noita asiantuntijoiden pelkäämiä tauteja ja vitsauksia, mutta niitä ei osattu yhdistää maitoon ja sen välittämiin pöpöihin.

 

Suora lainaus HS:n sivuilta:

Suhtautumista huumeisiin täytyy miettiä uudelleen perinpohjaisesti, katsoo joukko talousnobelisteja ja huippupoliitikkoja.

Heistä huumeiden vastainen sota on aika lopettaa. Voimavarat pitäisi suunnata toimintaan, jonka tehokkuudesta on tieteellistä näyttöä.

Ryhmä huomauttaa, että huumeiden aiheuttamat ongelmat ovat erilaisia eri puolilla maailmaa: Yhdysvalloissa huumeiden takia on vangittu suuri määrä ihmisiä, kehittyvissä maissa niihin liittyy väkivaltaa ja korruptiota, Venäjällä hiv-epidemia.

"YK:n pitäisi lopettaa ahdasmielinen, yhden mallin tapa torjua huumeita", sanovat raportissaan muun muassa viisi talousnobelistia, Britannian varapääministeri ja Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri.

YK:n on tarkoitus pitää huippukokous huumeista vuonna 2016, mikä on nostattanut keskustelua huumepolitiikasta.

 

Ottaako Venäjän Euroviisuporukka riskin?

Kirjoitan tätä pari tuntia ennen lauleluja, jotka siis nyt on pakko katsoa ainakin näihin esityksiin asti ja sitten tuloslaskusta osa. Jos mennään vanhaan tapaan, että katsojat saavat äänestää, veikkaan että Ukraina hakkaa Venäjän laulurintamalla.

 

SDP ajaa soppatykit kentille, kun puolue ratkoo perjantaina puhiksensa. Jutan on ollut pakko ottaa riski, jota ei karkuun päässyt. Nyt sitten demarit ottavat riskin, jos valitsevat Antin. Se kun johtaa ehkä hallituskriisiin.

 

Viron suojeluskunnat varautuvat riskiin, että Putinin agressio kasvaa ja laajenee. Siellä on harjoituksissa ajettu oikeita tykkejä asemiin. Suojeluskuntiin on liittynyt viime kuukausina parikymmentä tuhatta miestä ja naista. Jenkit ovat lähettäneet symbolisen joukon miehiä, muutaman hävittäjälentokoneen ja merelle uivia hävittäjiä.

 

Ota riski ja testaa vaalikoneilla EU-vaalien ehdokkaasi. Vastaa ensin kysymyksiin ja saatat yllättyä. Sain minäkin sympaattisen ja pätevän Kokkarin, nimittäin Sirpa Pietikäisen ensimmäiselle sijalle yhdessä koneessa ja sitten vasta kolme vihreää. Niin kävi kerran eduskuntavaaleissakin, silloin pintaan nousi Lohjan johtava kokkari, joka on puolustanut luontoa. Ylen koneessa korkeimmalle nousi Heidi Hautala ja perässä pari muuta vihreää. Ylellä on myös hyvät haastattelut ehdokkaista. Jos oma ehdokkaasi ei osaa hyvin englantia, älä äänestä häntä. Minä kuitenkin äänestän Orasta.