Arkisia

 

Hannu tuolla vatkaa lettutaikinaa, kun on perjantai ja lettupäivä. Minä kirjoittelen juttuja varastoon, jotta on jotain mitä postata. Aluksi blogi oli purkautumista juttukaverin puutteessa, mutta tarve on muuttunut. Nyt tämä on intohimo.

 

Kirjaan havaintoja kävelyiltä

Luxorissa näin rengaslukon, jota en ole nähnyt Helsingissä.

Käsidesiä ei ole kuin turistiseudun apteekeissa, muut tarjoavat sitä pahalta haisevaa ja tuntuvaa ruskeaa Dettolia.

 

Poliisi on ottanut käyttöön suuret säkit, joissa lienee sisällä hiekkaa. Näitä säkkejä nostamaan tarvitaan aina kaksi miestä, sillä painoa on varmaan yli 90kg. Mutta sitä ei sitten ajetakaan autolla nurin.

 

OMARIN kyltti ei enää ole punainen, vaan se on vaihdettu vihreäpohjaiseksi piiperrykseksi. Huono ratkaisu. Selkeys ja väri oli ennen parempi. Muutos on jatkunut valikoimissa ja siisteydessä. Turismi ja kilpailu ovat toimineet. Nyt siellä on tarjolla hedelmiä ja vihanneksia. Purkeille on annettu vähemmän merkitystä.

 

Hannu löysi wb:ltä kaupan, jossa oli tarjolla käsisuihku. Hän toi Suomesta suihkukahvan (5€), mutta sen vaihtaminen täkäläiseen letkuun ei pelittänyt, vaan piti ostaa kokonaan uusi. Onneksi oli halpa, koko kapine letkuineen 45LE.

 

Ruokojunan kiskotus tien poikki on ollut ikuinen riesa vuosia. Muutama viikko sitten kiskotus oli upotettu asvalttiin, mutta siitä noin viikon päästä juna oli siirtänyt vaunuja valmiiksi satokautta varten, joten kiskotus piti avata. Ihan kuin Hesassa, koordinointi puuttuu täysin.

 

Kylmän kauden varalta kysyin Kodin Anttilassa hintaa lämmittimelle, jossa on öljyä ja siinä pikku tuuletin joka levittää lämmön huoneeseen. Hintaa oli 735LE, todella halpa meikäläisittäin. Mutta vaatii siis sähköä.

 

Nauroimme yhdessä juttua, että Eevalta oli kielletty kierukka Tunisiassa. Reppureissaaja ei saanut tehdä aamukahvejaan huoneessa. Oliko syynä johtojen heikko kapasiteetti, sitä tarina ei kerro. Mutta vanha nainen ei kierukkaa muuhun tarvitse kuin munankeittoon.

 

Ihmettelimme suomalaisia, täysikäisiä naisia, jotka eivät tunne muuta kalaa kuin pakastesein! Näin maalaispoikana ja onkimiehenä luulisi jokaisen oppineen tuntemaan hauen, ahvenen, särjen jne. jo lapsena.

Toinen ihmetys oli tuttu tyyppi joka ei tunnistanut paprikaa. Täällä sitä ei voi ruoassa välttää, mutta eihän sitä tarvitse tuntea nimeltä?

 

Kadulla pari nuorta poikaa täyttivät kolmipyömopon lavaa hirveällä määrällä hiekkaa ja vehkeen pyörät olivat jo ihan lintassa. Sanoin että lopettakaa ja käytännössä juipit oppivat että teho ei riitä eikä renkaat kestä.

 

Paavo tunnetaan joka kuppilassa, sillä hän puhuu arabiaa ja kun kaikkialla aina kysytään nimi aluksi ja se muistetaan, ei tarvitse kuin nimellä kysyä. Kuvaillakin voi, sillä vaalea tukka muistetaan ja olen kerran löytänyt ukon vain seuraamalla reittiä. Kaikki olivat noteeranneet äijän. Helppo nakki olla turistina täällä.

 

Otin taxin pienen tinkimisen jälkeen (Paavon arabia auttoi) kohteena ajaa lautalle. Kun maksusta oli tingitty, kuski piti selvänä että hän voi ottaa takapenkin täyteen porukkaa. Sinne ahtautui joukko, jossa oli ainakin pari naista, yksi nuorimies ja paljon muksuja. Naiset nauroivat kun taxisuhari ajoi tyhmästi väärään umpiperään, jonka minä heti tiesin, mutta en osannut varoittaa. Hetken päästä törmättiin tiesulkuun, jolla turvattiin äänestysrauha. Ja sen jälkeen taxikuski ajoi pitkän matkan kiellettyyn ajosuuntaan, liikennettä vastaan aikamoisella riskillä jota minä pelkäsin etupenkillä.

 

* * *

Lettukestit 10.1

Suomen klaani kokoontui letuille hiukan vajaana, mutta paikalle pääsivät Annukka, Kikka ja Paavo meidän kolmen lisäksi. Klasua ei kutsuttu sillä minä olisin joutunut kääntäjäksi ja/tai seurustelu-upseeriksi koko ajaksi. Hannu pitää yllä kauheaa lavashowta koko ajan, niin että muuta ohjelmaa ei tarvita eikä voisi edes esittää. Vaatii toki käyttöainetta, eikä se ole hillo.

Hannu paistoi ison kasan lettuja myös talon lapsille ja ne vietiin naapuriin hillon kera.

 

Vieraat kertoivat että katusulut olivat poissa ja liikenne pelasi normaalisti. Tässä maassa kaivataan lettukestejä ja näyttäviä tempauksia, myös politiikassa.