Politiikan tyyppejä

AlJaz oli löytänyt erikoisen kaverin haastateltavaksi. Vietnamin sodan veteraani, 6 vuotta laivastossa palvellut iso pitkätukkainen korsto. Joka oli ollut jonkun paikan pormestari ja Minnesotan kuvernööri. Ei siis mikään turha vesseli. Jutun mukaan hän oli esiintynyt jossakin elämän vaiheessa myös ammattipainijana näissä jenkkien pelleilypaineissa, joissa Tony Halmekin joskus oli mukana. Myös hän oli esiintynyt pitkään tv-ohjelmassa, jonka vuoksi oli joutunut jatkuvasti lentämään jenkkien sisäisillä lennoilla. Kaverilla oli jonkin jutun vuoksi metallia kropassa, jonka vuoksi turvaportti piippasi aina läpi mentäessä.

Kaverilla oli vahvat näkemykset siitä, että USA:n kansalaisilta on viety perustuslain takaamia perusoikeuksia 9/11 jälkeen ja vuoksi. Nyt lentokentillä ollaan hysteerisiä turvallisuuden kanssa. Hänen mielestään se ei ollenkaan kuuluisi valtion tehtäväksi, vaan lentoyhtiöille. Hän otti esimerkiksi sen, että Bush tyhmempi oli sanonut terrori-iskun jälkeen, että terroristit kadehtivat jenkkien vapauksia. Nyt kun sitten on niitä vapauksia rajusti supistettu jopa niin että suurin osa niistä on ihmisiltä viety, pitäisi siis sen kateusmotiivin olla poissa, kun jenkeillä ei enää niitä perusvapauksia ole. Siispä saman logiikan mukaan ei ole terroriuhkaakaan. Mutta ei auta, terrorismin pelko on edelleen viemässä oikeudet vapaaseen liikkumiseen yms. Kaveri osaa puhua ja perustella, mutta sanasto on niin vaikeaa ja puheensa nopeaa, että osa meni harakoille. Kts lisää Wikistä.

Merkel ja Sarkozy tapaavat nykyisin niin usein, että lehdistön slangissa heistä käytetään yhteisnimeä Merkozy.

Belgialainen radiotoimittaja oli kasvattanut partaa protestiksi poliitikoille, jotka eivät saaneet sovituksi hallituksen muodostamisesta. Tv näytti muhkean karvaston ajelun, sillä parta ehti kasvaa yli 400 pv. Nyt Belgiassa on hallitus pitkästä aikaa.