Baradeista sitten tehtiin varapressa. Pääministeriksi saatiin talousmies ja siihen on todella tarvetta. Tietysti nimityksiä vastustaa mb ja Nour eli vanhoilliset muslimit.

Kun hallinto ilmoitti että perustuslaki korjattuna saadaan voimaan 2013 aikana. Sitä on kovasti arvosteltu eli pidetty aikataulua liian kireänä. Uskon kuitenkin että se olisi mahdollista, kun ottaa huomioon että ilmoistuksen antaja on perustuslakituomioistuimen vetäjä ja siis kokenut juuri tässä asiassa.

Onhan paperia hiottu jo vuoden verran ja siihen ovat monet tahot ottaneet kantaa, valmistelussa ja sitten epäonnistuneen version julkaisun jälkeen myös ulkopuoliset tahot. Infoa ja näkemyksiä siis on ja kun ammattimiehet pääsevät tekemään paremman version, ei siihen kovin kauaa tarvita. Eri asia sitten onkin sen saaminen voimaan.

Kun jo nyt on tiedossa että Mursin porukka ja vanhoilliset muslimit vastustavat ihan kaikkea kehitystä, eivät he tule sitä hyväksymään. Sotku ja riita on valmis, eikä sitä voi nopeasti sovitella.

Sain juuri viestin Luxorista, jossa yksi poliittisesti aktiivi, uskova muslimi mutta johonkin pienempään puolueeseen lukeutuva tuttu sanoo edelleen että väki luottaa armeijaan huolimatta toissapäivän ampumisista. Ainakin hän ja samoin ajattelevat pitävät mb:n menettelyjä huonoina ja uskoo että nykyhallinto ja armeija jotenkin klaaraa tilanteen. Moni ulkomainen, myös suomalainen, asiantuntija ei usko.

Pahoin pelkään että tilanne saattaa vielä huonontua, sillä mikään taikatemppu ei saa taloutta nousuun ja liian nopea väestönkasvu syö kaiken edistyksen. Työttömyys ja toivottomat näkymät nuorten miesten silmin saavat väistämättä aikaan suurta tyytymättömyyttä ja se sitten johtaa jonkinlaiseen purkaukseen.

Eipä silti, ihan vastaava tilanne vaikuttaa myös Välimeren toisella rannalla EU:n sisällä. Vaikka etelärannalta katsoen mahdollisuuksia parempaan elämään on, eivät niitä edistyksen eväitä näe edessään Kreikan, Italian ja Espanjan nuoretkaan.