Oli niin hurjaa tekstiä monelta taholta. Obama oli kyllä vakuuttava ja rauhoittava, mutta Netanjahu oli hurjana. Jos Israel pommittaa Irania, joka nyt tuntuu jopa todennäköiseltä, mitä tapahtuu Syyriassa?

Aika hurja tilanne siitä tulisi Turkillekin, sillä lennot normaalisti kulkee aika läheltä näitä kriisialueita. Katselin karttaa ja se rauhoitti, sillä onhan siinä mahdollisuus hiukan kiertääkin jos kovasti paukkuu.

Muutoin tilanne on aika kamala Välimeren pohjukassa. Olisi todella painavia syitä puuttua noiden kahden diktatoorisesti johdetun maan asioihin. Syyria nyt ensisijaisesti on kaamea paikka ja hirveä teurastus jatkuu, pimennossa. Tosin mediapimennys vuotaa, kiitos nettitekniikoiden ja nuorten osaamisen.

Mutta Iranissakin oli vaali-ilveily ja kansa on aika epätoivoinen todellisen demokratian kaipuussaan. Mutta miten kansan toiveille käy jos pommikoneet ilmestyy taivaalle? Kai siinä julistetaan sotatila ja silloin ei sallita mitään mielenosoituksia ja kaikki demokratia voidaan unohtaa. Sotilasvalta jyllää silloin ja kansan tilanne pahenee. Vaikea yhtälö. 

+)  katso viisaampia

http://maailma.net/artikkelit/iran_kiihdyttanyt_toisinajattelijoiden_vainoa