Boko Haramin terrori laajenee

 

Tämän äärijengin nimi tulee paikallisesta sanonnasta. Se tarkoittaa, että ”läntinen koulutus on syntiä”. Sitä koulutusta on tarjolla kristittyjen kouluissa, josta porukka on ryöstänyt matkaansa yli 200 tyttöä ja ehkä onnistunut myymään osan jo naapurimaihin lapsivaimoiksi tai orjiksi.

 

Luin jostakin, että joku tutkija oli löytänyt yhteyden näiden väkivaltaporukoiden aktiivisuuden lisääntymisen ja luonnon olosuhteiden muutokselle. Kuivina kausina työttömät nuoret miehet lähtevät etsimään muuta tekemistä, kun taas suotuisien säiden vallitessa karjanhoito antaa riittävästi hommia ja elantoa.

 

Boko Haramin kiihkoislamilainen lahko on tappanut vuodesta 2009 lähtien yli tuhat nigerialaista niistä viimeiset 200 tänä vuonna. Porukka operoi raja-alueella, jossa valtioiden läsnäolo ei ole kovin tehokasta vaan perinteiden mukaan kansa vaeltaa karjansa kanssa mistä syötävää ja vettä löytyy rajoista välittämättä. Rajathan ovat länsi-imperialistien aikanaan täysin mielivaltaisesti piirtämiä.

 

Perimmäinen syy tähän rauhattomuuteen on siinä, että raja-alueen kansoille ei ole annettu murujakaan siitä vauraudesta, jota etelän kristityt vallanpitäjät tahkoavat öljyllä. Suuri osa siitä näissä heikon hallinnon maissa menee vielä ohi valtion kassan ja päätyy täysin korruptoituneen hallinnon tileille veroparatiiseihin.

 

Boko Haramin lahkolaisuuden perusti kiihkomuslimi, joka on jo tapettu, mutta idea elää. Se elää siksi, että epäreiluus jatkuu ja nämä yksinkertaiset ihmiset syyttävät siitä länsimaista koulutusta!Näin paikallinen epäoikeudenmukaisuus on purkautunut aseelliseksi kapinaksi ja se jatkuu, sillä nyt Ranskan johdolla on Pariisissa päätetty, että nämä Ranskan entiset alusmaat aloittavat sotilaallisen operaation kukistaakseen lahkon.

Kun vielä hommaan saadaan apua jenkkien erikoisjoukoista, jotka kouluttavat parhaita menetelmiä tappamiseen, on sotku selvä ja tulee olemaan pitkäaikainen. Sillä tietysti Al-Qaida on ottanut yhteydet ja hommasta on näin tulossa kansainvälinen konflikti. Lopputulema on ”Vapaa länsi vastaa tyhmät neekerimuslimit”. Näyttää jopa siltä että ”hyväonni” Jonathan, eli Nigerian pressa yrittää luistaa vastuustaan ja yrittää säilyttää vain suhteellisen rauhan öljykentillä ja taatun rahantulon tukiporukoilleen eli korruptoituneelle yläluokalle. Antaa länsihölmöjen tappaa häntä häiritsevät kiihkomuslimit. ”me vaan rauhanomaisina kerätään taaloja”.

 

Juuri tuli tieto, että Nigeriassa on tehty 2 pommi-iskua, molemmat etelän kaupungeissa. Uhreja toistasataa, enimmäkseen naisia. Näitä terroritekoja ei voi millään estää, ei ainakaan massiivisella armeijan operaatiolla, jollainen on nyt käynnistetty Pohjois-Nigeriassa. Siihen osallistuvat tukitoimin naapurimaat ja taustalla Ranskan armeija ja jenkit. Tähän operaatioon on kannustanut kauhistus siitä, mitä voikaan tapahtua niille kaapatuille tytöille. Pahoin pelkään että tyttöjä ei enää voi auttaa.

 

Minulle on täysin ylivoimaista käsittää, miten muslimien kaksi eri haaraa voivat jatkuvasti tappaa toisiaan. Jotenkin olisi ymmärrettävää, että vääräuskoisia tapetaan, mutta kun nämä haarat edustavat samaa uskoa! Se ei nyt osu tähän keissiin, mutta hämmentää muualla. Uskonnot ovat pahasta, niiden nimissä tapetaan joka päivä. Uskontohan on vain vallan väline.