Varsinainen mainoslause, kehua miestä: ”Hän on hyvä putkimies, käy meillä usein!”

Katselin kun aasiparan selkään asettui iso mies, painoa lähes 100kg ja lisäksi nosti apumies edellisen syliin ja aasin niskalle viljasäkin kai 40kg. Aasi kipitti hätäisin askelin niinkuin tekee liian isoa kuormaa kantava yleensä.

NUBIA on täällä hiukan samaa kuin Lappi meillä ja sitä käytetään antamaan exotiikkaa asioille, kahviloiden jne nimille. Rakennustyyli vaihtuu Assuanin tienoilla ja siihen on antanut voimakkaita vaikutteita nubialaisuus. Täällä pidetään että kupolikatto edustaa ”nubiastyleä”

Ajoimme yli Horus-sillan ja jotakin kummaa tapahtui, sillä näytti siltä että kolme poikaa maalasi tien toisen puolen jalkakäytävää! Abdy vahvisti että katuun MAALATAAN ruudutusta, jota on kyllä vaikeaa uskoa. Miten maali voisi kestää kulkemista? Käsittelemättömallä osuudella hiekan alta kuulsi ruskea ruudutus ja mietin että sitä jotenkin viimeisteltiin.

Taxien sivuikkunat ovat aina auki ja viima on kova. Homman voisi itse korjata, mutta kun melkein kaikissa autoissa ikkunan vivut on rikki, vääntökahvat poikki.

Insinööri kuulostaa niin hienolta että se titteli annetaan moneen paikkaan. Puutarhaa suunnitteleva on ”agricultural engineer”.

Keittiön ja KH:n pesualtaiden hanat oli pakko vaihtaa, kun ne vemppuivat holtittomasti. Sinänsä modernin oloiset hanat oli ilmeisesti egyptiläistä tuotantoa ja putkimies vaihtoi ne turkkilaisiin, joita hän pitää laadukkaina, onhan niillä 5v takuukin.  Turkkilaisuus ei taida olla laadun tae Euroopassa? 2 hanaa ja työ maksoi 400LE.

Hannu uhoaa hurjia, meinaa rakentaa lammasfarmin, (maksaa) pari karitsaa ja niille pässipuolinen kaveri ja uskoo että ensi kaudella niitä olisi jo 5. En tiedä lampaista paljonkaan, mutta tokko se niin nopsasti käy. Jospa toisi tänne suomenrotuisia lampaita, joita on rahdattu jopa Australiaan ja Uuteen Seelantiin lisäämään sikäläislampaiden syntyvyyttä? Meikälammas kun on koko maailman sikiävintä sorttia kun se tekaisee jopa 3 karitsaa kerralla, usein kaksoset. Mutta kun ei taida pelkkä pässinsperma hoitua siihen juttuun? Kiinnostava ajatus jos voisi tuoda vain yhden pikku putkilon ja räjäyttää lammaslauman kasvuun.

Mentiin ikivanhalla romujeepillä Hassanin luo katsomaan asunnon verhojuttuja. Tien ylitti vanha nainen mustissaan työntäen kottikärryjä jota ei usein näe. Eräänä päivänä oli aasin ohjaksissa myös arvattavasti leski, joka tarjosi kyytiä aasin rattailla. Elämä varmaan kovenee aivan ratkaisevasti kun nainen jää leskeksi.

AIII:n kaivauksella tapahtuu koko ajan, vaikka toki työn tekeminen on kovin verkkaista. Tänä kautena on jo pystytetty 3 patsasta ja näppäsin kielletyn kuvan neljännestä, jota liimattiin  kasaan pienistä kivenmurikoista. Käyttävät epoksia liimaukseen, joka voi joissakin tilanteissa olla huono aine, kun se reagoi auringon UV-säteilyyn, kertoi aikaisemmin kemisti-inssi Vesa.

Länsimaisiin kulkijoihin silmä tarttuu herkemmin. Vastaan tallusti minuakin vanhempi ukko kalabeijassaan. Se ei näyttänyt hyvältä, oliskohan johtunut huonosta kankaasta tai leikkauksesta. Niin että meidän Hannun kanssa pitää olla tarkkana kun hankimme niitä. Uskon sen olevan kätevä kotivaate kuumalla ja ovat todistelleet että  myös kylmällä. Kaikilla säillä kun ei ole väliä mitä siellä alla pitää.

Toinen kulkija oli vaalea tyttö mp:n selässä ja ilman kypärää!

Pojat poimivat saviselta kanavan pohjalta pieniä, ahvenen näköisiä kaloja ja tottakai turistille herkkuja tarjottiin. Kanavat on nyt laskettu tyhjiksi ja pohjalla on vain lammikoita. Toinen poikaryhmä keräsi kanavasta metalliromua ja lasipulloja. Ihmettelimme Hannun kanssa, miksi roju eli kierrätettävä raaka-aine pitää ensin heittää pois ja vasta sitten kerätä saastan keskeltä? Lienee aika yleinen menettely monissa kehitysmaissa

Puutarhaan tuotujen isompien paakkujen purkkina on täällä yleensä nähty nelikulmaisia peltipurkkeja, mitä lienee kierrätyskamaa. Ne on pakko ratkoa auki, kun savi on niin sitkeää ettei paakku irtoa muuten. Siihen oli kätevä työkalu kiinalainen sirppi, jossa on sahalaita. Se on yleinen työkalu sokeruoko- ja maissipelloilla. Meille taimet myynyt inssi tuli neuvomaan ja  osallistui kivalla tavalla käytännön työhön. Lupasi tuoda pari lisätainta joita jäätiin kaipaamaan.

Ajeltiin taas ruuhkassa sillan kautta, jossa oli poliisin tarkastuspiste aiheuttamassa ruuhkaa. Henkilöautoja ei pysäytetty, joten tarkistukseen joutuivat vain kuormaa kuskaavat.

Itärannalla oli pari sähkökatkoa, kun siellä pyörimme ja ehkä siitä johtui että pankkiautomaatit eivät pelanneet. Katkon aikana kirkastui miksi Nokia on lisännyt kännyihinsä fikkarin.

Jäi sitten puutarhainssi odottelemaan kauppahintaa, mutta Abdy sanoi että ”hän luottaa meihin”. Luotto ehkä oli häneen? Silmiin sattui ZARA myymälä, jonka olemassaolosta ei ehkä pääkonttori Espanjassa tiedä mitään. Asia on meillä ajankohtainen sillä Stocka luopui niiden pidosta. Tässä myymälässä myytiin miestenvaatteita, joka lienee poikkeustapaus Zaran linjasta? Ovat joustaneet Luxorin kohdalla?

Kun odottelin Hassania yhdessä vaiheessa, jututin juuri kojunsa avannutta naista, joka myy päähuiveja. Kysyin miksi puoti aukeaa illalla klo 20 ja hän selitti että muotijutut myydään iltaisin. Kioski on auki puoliyölle ja veikkaan että avaamisessa mukana ollut pikku vesseli on äitinsä kaverina siihen asti.