Teheranissa käydään rottasotaa myrkyin ja pyssyin. Päivisin levitetään 45 tonnia myrkkysyöttejä ja öisin ammuskelee 10 yönäkölaittein varustettua tarkka-ampujaa. Tulos oli 450 vainaata yössä. Se ei mitenkään riitä sillä rottia on enemmän kuin ihmisiä, (11 miljoonaa) , slummissa 6x määrä.

Hälyttävää on rottien kasvanut koko. Nyt ne ovat niin suuria että kissat eivät mahda mitään, koska rotat ovat suurempia. Uutinen antaa painoksi 11 unssia, jonka käänsin laskurilla olevan 308 gr. Green Prophetin juttu kertoo, että Englannissa on kehittynyt myrkyille immuuni rottakanta.

Kemikalisaatio on vakava juttu koko pallollamme. Jo vanha tieto en se, että New Yorkin edustan merestä on havaittu kalojen muuntuvan sukupuoleltaan toiseksi johtuen mereen joutuneista ehkäisyaineiden jäämistä. Kaloilla tällainen muunnos tapahtuu herkästi, sillä jotkin lajit tekevät sitä luonnon kiertokulussa muutoinkin.

Kemikaalien ja muiden myrkkyjen, kuten akkujen ja paristojen pääsemisestä luontoon, on kovasti haittaa kasveille, hyönteisille ja eläimille. Täällä Egyssä on meno aika hulvatonta. Pattereille ei ole järjestetty keräystä ja näin äskettäin kadulla kännykän akun. Siis lyijyä ja raskasmetalleja pääsee ympäristöön ja saa aikaan esim sikiövaurioita. Suomalaistutkimus vahvistaa Ruotsissa tehdyn havainnon kakkostyypin diabeteksen ja ympäristömyrkkyjen yhteydestä. http://www.iltalehti.fi/diabetes/2011083114296240_di.shtml

Me ihmiset olemme syypäitä ilmiöön ja jokainen meistä lisää sen vaikutusta. Käytämme hyttys- ja kärpäsmyrkkyjä, minä ainakin torjun myrkyllä muurahaisia ja lähes kaikki käytämme monia kemikaaleja itseemme muka hygieniaa lisäämään, mutta se taitaakin olla päinvastoin pahaksi. Jokainen pesee pyykkiä ja astioita käyttäen voimakkaita aineita. Työtehoseuran tutkimusten ja konekorjaajien tiedon mukaan pyykinpesussa käytetään aivan tarpeettoman paljon pulveria, joka sitten vahingoittaa konettakin. Kaikki jätevedessä oleva rasittaa turhaan puhdistuslaitosta, jonka tulos parhaimmillaankin aina on rasite järville ja merille.

Paraskaan puhdistamo ei voi tuottaa puhdasta vettä jätevedestä, aina siihen jää aina haitta-aineita. Kun Pohjoismaissa saadaan jätevedestä pois noin 95% fosforista ja sekalaisesta saastasta ja 70% typestä, loppuosa menee kuitenkin mereen. Ja sinne on sitä saastaa syydetty jo toistasataa vuotta monella putkella. Mitähän tuloksia olisi tarjolla (jos julkaisisivat!) Luxorin jätevedestä? Eipä silti, eivät kehitysmaat yksin ole syyllisiä tähän saastuttamiseen, kyllä samassa saastassa uivat monet keskieuroopan kaupunkijoet ja rannikot. Olisi suuri terveysriski uida Reinissä tai Seinessä. Pöpöt vaan voivat olla eri merkkiä kuin Niilissä, ainakin vessapaperin merkki vaihtuu! Suuri syntinen on Bryssel, jonka jätelaitos kai vieläkin tunkee kaiken viemäriveden jokeen ja mereen.

Muistelen äitini vanhaa tarinaa ensimmäisestä lomareissustaan Espanjaan, jolloin meressä uimarien seassa lillui ihmisen jätöksiä papereiden koristamana. Se riitti mammalle epsanjan riemuksi, ei koskaan enää!

Tuorein vitsaus (jutun nimi tulkee raamatusta) oli taas hetkellinen heinäsirkka-invaasio, joka kai Egyn osalta meni pienin vaurioin. Parvet siirtyivät ilmavirtausten mukana Israelin suuntaan ja siellä tappokoneisto oli valmiina. Ja taas saatiin ilmakehään aimo roiskaus myrkkyjä kiertämään vuosiksi.  

Mikään vitsaus tai edes harmi ei ole seinillä ja katossa hyönteisiä pyytävä gekko, kellanruskea sisiliskon serkku, jolla on niin ovelat jalat että se pystyy kiipeämään todella nopesasti seinillä. Viihtyy sitten päivisin jossakin kaapin takana tai unohtuneen kassin tai laatikon suojassa. Olen viikon verran ihmetellyt hämärissä tai yöllä kuuluvaa kovaa ja terävää naksutusta, kuin kivitaskun laulu mutta terävämpi, kuin kaksi kiveä iskettäisiin yhteen. Abdy sitten selitti että se on gekkon soidinmenoa. Jos morsio sattuu olemaan samassa talossa tai rakennusryhmässä, se varmaan kutsun kuulee.