Kun emäntä toi ekan ruuan, valtavan määrän, soitin hädissäni Abdylle, että voisi vähän hillitä. Mitään ei onneksi mene hukkaan, vaan viimeistään kanat syö jos ei perhe. En tiedä leskirouvan perheestä mitään. Hän ei puhu mun murretta.

 

Naapuritalossa asuu perhe, jonka aikuinen tytär osaa hiukan b.e. ja pojat hyvin. Heiltä irtoaa apua moneen saumaan. Nytkin sovittiin putkimiehen uudesta käynnistä.

 

Pesulan tyttö on oppinut hinnoittelua ja pyykki maksaa nyt turistihinnat, jotka ilolla maksan. Se on silti ihan edullista ja pääsen vaivoista. Kämpässä on kyllä modernin näköinen pesukone ja käyttäisin sitä jos olisin täällä silloin kun oikein hikoillaan. Kuten kaivauksilla kesäisin.

 

Pitää kyllä nostaa lätsää niille usealle tutkijalle, jotka jaksavat uurastaa kaivauksilla kesäaikaan. Se on tosi rankkaa jo keväällä, kun olen touhua katsellut. Abdy selitti kerran että heidän kohde South Assasif (löytyy www) pyörii kesäisin, sillä heillä, siis perheen kokeneille kaivaus-assareilla ei ole muulloin aikaa. Eli kun olet erikoistunut, on kysyntää aina. Talvikaudella kaivavat jenkit ja ne joilla on tukeva rahoitus ja tutkijoille helpommat kelit. Huonommilla taustoilla kaivavat, joiden rahoitus on tiukemmalla, joutuvat uurastamaan kesähelteillä.

 

Kävin toispuoljokke ja käytin molemmin puolin taksia, kun pikkuripuli vei voimia. Mennessä olivat taas asvalttihemmot töissä ja ruokojunan ratakiskotusta peitettiin taas ja kuski selitti että perjantaiaamun maratonia varten. Huonoa koordinaatiota, ettei ruokotehdas tiennyt edellistä täyttöä, että olisi voinut tuoda sitä ennen vaunut paikalle. Ruokokeruu on alkamassa ja eräs taxikuski kertoi omistavansa ruokopellon, mutta ei käytä junaa kuljetukseen. Rata on liian etäällä pellosta.

 

Taas oli mp:n sarvissa noin 10v. poika ja isä istui takana opettamassa. Noita liian nuoria nulkkeja näkee ja kuulee usein, kun pojat vääntää hanaa ja ajavat aivan tolkutonta vauhtia. Tämäkin katu alkaa olla liian meluisa, kun tv:n äänen peittää moottorinpärinät. En osaa vaihtaa kanavia kun kake puuttuu ja joudun tyytymään BBC:n laadukkaaseen uutistarjontaan. Äsken taas katkesi sähkönjakelu ja Habussa oltiin pimeässä 20 min.

Talon alakertaan portaiden alle on sijoitettu parikin sähkön stabilisaattoreita. Olisko tutkijoille kovin tärkeää saada tasaista virtaa? Mihin sitä tarvitaan, kun kai analyysejä ei näissä oloissa löydöistä tehdä.

Samassa paikassa on pari länsimaisittain varusteltua fillaria, heijastimin ja kilikelloin. Lienevät yläkerran saksalaisten. Pumppu huutaa tutusti kiiiiik, ihan kuin kotoinen palokärki.