Näyttää siltä että ensi talveksi on minulla kämpän toinen makuuhuone vapaana. Nyt olisi hyvä tilaisuus sellaiselle, joka haluaa kokeilla asumista lämmössä talvikauden.

talossa%20kaapit%20ym%20003-normal.jpg

Kuvaamisen jälkeen tuli alakaapitkin, joten köksä pelaa hyvin.

On tarjolla apua kaikenlaiseen elämän järjestelyyn, eikä kielitaitokaan ole esteenä, sillä meitä suomen puhujia on jo aina tarjolla ainakin puhelimen päässä. Hannu jo arvelee tulevansa ehkä syksyn puolella, mahd. marraskuussa, Päivi kai tulee myös koko kaudeksi, Sari pitää kuppilaansa seinän takana ja muitakin on taustalla hätähetkiä varten. Useinhan tulkkauspulma voidaan ratkaista puhelimitse. Ja asuminen länsirannalla on turvattua, kun suku on aina pulaa ratkomassa, vaikka sellaista ei vielä itselle ole tullut mitä ei olisi voinut itse hoitaa, puhumalla ja pikku rahalla.

IMG_0003-normal.jpg

Marian patsas ehkä poistuu, mutta kukkakumpu jää ja valoja suunnitellaan pihalle.

Turistia ei koskaan kuski jätä pulaan ja öisinkin on olo ihan rauhallinen ja fiilis turvallinen vaikka sattuu rengasrikkoja tms. Ruoka on tasokasta eikä vatsaongelmia juuri tule kun käyttää talonpoikaisälliä, pesee käsiä ja käyttää käsidesiä.

Olen jo monelle taholle kehunut mahdollisuutta asua etelän valossa ja lämmössä, jota ihon ongelmista, kuten psorista tai reumasta kärsivät tarvitsevat. Luxoriin olisi helppoa järjestää asuminen isommallekin porukalle edullisesti ja siihen saisi luultavasti myös hoitoapua kotimaasta sillä kai nuo kipusiskot ja tohtoritkin haluaisivat välillä tehdä lomahommia etelän lämmössä.

Ja isommalla porukalla olisi edullista järjestää taloustyöt, huolto, kuljetukset ja tulkitkin. Ja siinä olisi sitten seuraa korttipeliin, petankkiin, kahvitteluun ja muuhun seurusteluun.

Lupaan lykkiä hanketta alkuun ilman mitään rahastustavoitteita, siitä ilosta että saisin aikaan jonkinlaisen terveyssiirtokunnan ja sitä kautta seuraa.

IMG_0005-normal.jpg

Pergolan rakensimme itse, portin yläosan teki Risu-Ahmed

Egyptissä on ollut rauhallista ja jos jotakin sattuisikin, se kaikki tapahtuisi kaukana pohjoisessa, Kairossa ja teollisuuskaupungeissa. Luxorissa en ole nähnyt kuin yhden isomman mielenosoituksen silloin, kun häädimme porukalla Mubaa 2011. Muutoin paikka on kuin joku Kajaani tai Savonlinna. Rauhallista maalaiselämää, leppoisia ihmisiä, ei mitään turismityrkytystä länsirannalla. Mutta silti historiaa on paljon, nähtävyyksiä jos niitä kaipaa. Länsirannalla ihan vaan päiväkävelyllä näkee temppeleiden raunioita ja patsaita ja Niilillä voi seilata pikkurahalla, kun on tottunut tinkijä (Nippe ym) mukana.

Matkustaminen on mahdollista järjestää ihan järkihintaan kun tuntee reitit ja mahdollisuudet.

Toistan taas Egyptin matkailun etuja:

- Lyhyt matka-aika, sopii vanhemmalle väelle, neuvoja tarjolla

- Edullinen oleilu, halvat hinnat,

- Edulliset palvelut, siivous ja pyykki, ruoka jota voi itsekin tehdä

- Turvalliset olot, rauhallista menoa

- Takuuvarma lämpö ja aurinko

- Englannilla pärjää hyvin, mutta apuakin on tarjolla

- Liikkuminen on helppoa ja halpaa

- Hyvin edullisia vaatteita, tarvikkeita, lääkkeitä saatavilla

Nämä edut on yhteensä paremmat kuin vertailukohteissa, kuten Välimeren maista, kokemusta on monesta maasta! Kysy lisää...