Ikivanha arvoitus

 

Mikä se on ? ”Änkee, tunkee ja on kankee?” Vastaus oli suomalainen jalkapalloilija. Kun katselin naisten futisottelua, tuli vastaavasti mieleen, että naisfutaajan pitää, ollakseen hyvä ”kiihtyä nopeasti, olla liukas sekä ymmärtää yhteispeli”. Nuoret naiset, alle 20v saivat pataan mustilta kansasisariltaan MM-karsinnassa.

 

Lepakoita vahtimaan!

 

Vihdin Luonto ja sen aktiivi Harry on saanut aikaan infrapunalla kuvaavan kameran, joka seuraa Onnelan puutarhan seinällä lepakoiden touhuja. No, touhua se ei juuri ole, onpahan kököttelyä. Lepakot, ainakin nämä vesisiipat nimittäin roikkuvat tiheänä ryhmänä seinällä eivät näennäisesti tee mitään muuta kuin pitävät ryhmässä lämpöä yllä. Sitten kun aurinko laskee, ne telkevät pikku pyrähdyksiä varastossa ja lähtevät saalislennolle Enäjärven ylle. http://www.vihdinluonto.fi/toiminta/lepakkotoiminta/lepakkokamera/

 

Ukkoa vahtimassa

 

ApuAhosen nuoret ja somat naiset kävivät ensi kerran minua hoivaamassa, vaikka heillä toimet kohdistuivat enimmäkseen kämppääni, joka on jo kaivannutkin naisen kättä.

Kunnan eli Karviaisen yksi hoituri kävi taas sovitusti laskemassa pillerit purkkiin eli dosettiin. Sen kiva puoli on siinä, että kun aamusella unenpöpperössä nappaa lääkkeet, voi kunnolla herättyään varmistua että päivän lääkkeet tuli napattua.