Egyptiläinen, ihan samoin kuin venäläinen, panee parasta päälle kun menee kadulle. Länsimaissa asia on lähes päinvastoin. Sen näkee hyvin lentokentillä, missä itäisiltä mailta tulevat nuoret naiset kulkevat hirveän korkeissa koroissa, kun taas länsitytöt kulkevat mukavissa tamineissa, useimmiten. Sama näkyi katukuvassa ennevanhaan Moskovassa, jossa pääsin tutustumaan myös koteihin ja asuntoihin. Talojen rappukäytävät, ulko-ovet ja julkisivut ovat kamalassa kunnossa, mutta oven sisäpuolinen asunto on yritetty panna kuntoon. Ei maalilla ja lattiamateriaaleilla, mutta matoilla ja kalusteilla ja varsinkin muovikoristeilla ja clitterillä.

Sama on täällä, julkinen tai yhteisesti omistettu, kuten talojen rappukäytävät, ovat risat ja rempallaan, mutta asunnon sisäpuolelle voidaan jo panostaa. Arabit rakastavat kimaltavaa ja kodeissa se näkyy naurettavalla tavalla. Käsipyyhkeen reunaan on kudottu kultalangalla kuvioita. Kadulla tytöt keikailevat huiveillaan. Uskonnon edellyttämät huivit ovat muodin leikkikenttää ja niitä osataan sävyttää hienosti asuihin. Tytöt kadulla voisi sellaisenaan siirtää Pariisin kadulle ja jos huivin riisuisi ei kukaan huomaisi mitään. Huivikin saattaisi pelata siellä, sillä ne ovat kauniita rypytyksineen ja kimalluksineen. Kultaiset ja hopeiset tossutkin ovat aina välillä muotia meilläkin, täällä pysyvämmin.

Miehet hyvin usein pukeutuvat hyvin ja hoitavat tukkansa ja partansa, jos sellainen on, erittäin hyvin. Parturissa käynti on ehkä jokaviikkoinen asia, sillä se on niin edullista että pikku tuloillakin voi asioida. Paidat ovat siistejä, ehjiä ja silitettyjä, toisin kuin turisteilla tai reppumatkailijoilla. Tosin matkalaisen on paljon vaikeampi huolehtia jopa hygieniastaan, jos matkusta pikku budjetilla, niin kuin reilaajat useimmiten. Seniori-reilaajakin joutuu usein tinkimään suihkusta yms totutusta käytännöstä. Siinä auttaa pesulappu, jotta saa edes pyyhittyä pahimmat pölyt itsestään. Lapun puutteessa käytin sukkaa.

TV:tä katsellessa tällaiset pukeutumisen erot tulevat esiin. AlJaz kun haastattelee usein samassa pätkässä asiantuntijoita ihan pallon eri puolilta. Usein on ruudussa haastateltava Amerikasta (tausta usein Aasiasta tai Afrikasta), Euroopasta ja Lähi-idästä. Varsinkin näissä laajoissa tapahtumissa, kuten nyt Libya tai Syyria. Jenkkitaho on solmiotta, eurooppalaisella se saattaa olla ja ihmisestä riippuen lähi-itä expertillä kaikkea siltä väliltä. Tunnettuahan on että nämä tietotekniikan suuret gurut, Gatesit ja Jobbsit esiintyvät aina farkuissa ja rennoissa pusakoissa, ei koskaan kraka kaulassa telkkarissa.