Vaalisunnuntain nippeleitä
Lähdin ostoksille ja pikkulounaalle. Ensin ostin puoli mukia appelsiinimehua ja 2dl tetran mangomehua, hinta 5LE. Tetran kanssa suosikiksi tulleeseen katukeittiöön syömään leipätaskut, munaa toiseen, falafel-pulla toiseen, päälle salaattia ja harmaata tahinaa mausteeksi. Hinta 3LE. S-marketista sitten normaaliostokset asunnolle.
Matkalla taas usea taksimies tarjosi kyytiä. Tuli vaan mieleen että asiakaspalvelu on tehokasta ja nöyrääkin. On ero kotimaan ylimieliseen taxikulttuuriin, vain mitä Panda?
PAK sitten soitteli ja kutsui kevyelle aterialle ennen vaalituloksia. Presidentin kunniaksi halusin nostaa maljan tai muutaman ja ajoin mikrobussilla kioskin tuntumaan. Siinä taas sama kauppias, jonka kanssa olen joutunut tekemisiin jo usein ja ostinkin pari mustaa pikkupatsasta, tuli juttelemaan. Sanoi että tunnistaa ja kertoi nimekseen Antonio. Oliskohan taiteilijanimi, kun ei kuulosta egyptiläiseltä. No äijä oli selvästi kännissä ja hän kyselikin kaipaanko olutta tai viiniä. En jäänyt ottamaan selvää olisiko tarjonnut vai myynyt. No sitten vasta viinikioskilla tajusin, että sehän on tietysti kiinni kun on sunnuntai. Onneksi siinä Asemakadulla on vielä yksi, jota pitää muslimimiehet ja se on auki, kun koptikiskat ovat kiinni. Kätevää, näin janoinen matkamies saa aina juotavaa päivistä riippumatta. Vodka, jonka nimi on 5 star, on osoittautunut puhtaaksi viinaksi, kun muissa on tuntunut jokin vieras lisäaine. Sen hinnaksi sain nytkin puhuttua 50LE.
PAK sitten pudotti parvekkeelta avaimet muovisessa lääkepurkissa, kun talon alaovea pidetään lukossa. Ihan älytön homma, jos tulisi jokin kiireinen syy päästä talosta ulos, tulipalo nyt ensimmäisenä mahdollisuutena. Kun kylästä lähtee pois, otetaan avain mukaan ja asukas sitten hilaa sen takaisin itselleen korissa. Tämä korikikka on hyvin yleinen ja sen näkee kaikkialla helpottavan elämää siten, että portaissa kipuaminen jää vähemmälle.
Kun vaalit oli katsottu ja onnittelumaljat juotu, käytiin yöpuulle. PAKin kämpässä on onneksi tilaa ja vapaa huonekin, nyt kun C lähti kotiin, aikaa sitten.  Aamulla sitten aamupuuron ja teen jälkeen takaisin Feirusiin kävellen. Matkalla pistäydyin siinä minulle uudessa valtion kaupassa, TV-kadulla vastapäätä S-marketia. Kyselin sukkia mutta niitä ei ollut tarjolla, vaikka valikoima on paljon runsaampi kuin Feirusin vastaavassa, jossa on sukkia, alusvaatteita, pyjamia, mattoja jne. Tässä toisessa on runsaasti kotitalouden tavaraa, keittiövärkkejä, astoita, aterimia,  lastenvaunuja, pinnasänkyjä yms. Englantilaispariskunta ihasteli mikroaaltouunia, jossa totesivat olevan runsaasti ominaisuuksia. Kertoivat myyjälle että heillä on kotona samanlainen, mutta tämä olisi ollut paljon halvempi, 999LE. Toinen malli oli reilusti halvempi, 490LE, mutta ominaisuuksista en ottanut selvää. Sukat alkavat loppua, kun kantapäät on niin karheana, että hiertää sukat rikki nopeasti. Uusia pitää ostaa jostakin. Harrastavat täällä  sukissa kovasti jotakin koristeita ja outoja värejä, joista en välittäisi. Usein myös on kireät suunauhat, jotka puristaa liikaa, ettei veri kulje. Jatkan etsintää.