Kiina sulki Twitterin ja Facebookin ja useita blogisivustoja. Ei taida toimia kuten on tavoite. 300 miljoonaa tietokoneen käyttäjää keksii aina jonkin kiertotien. Kiinalaisnuoret ovat aikaisemminkin ohitelleet hallituksen keksimiä kiusoja.

Egyptissä on viime talven vallankumouksen jälkeen miljoona ihmistä menettänyt työnsä. Luultavasti valtaosa on ollut turismin työpaikkoja. Nyt työttömyydeksi ilmoitetaan 25% mutta veikkaan että se luku on kovasti alakanttiin. Työttömiä mekkomiehiä näkee päivittäin torkkumassa kaikkialla. Turistin silmään se ei niin selvästi näy, sillä hotellit ja turismin paikat, kuten temppelit ja puistot pidetään vetelehtijöistä vapaana.

Espanjassa on menossa yleislakko. Mitenkähän lomailijat pääsevät pois? Vai käykö niin kuin vuosikymmeniä sitten, jolloin lentolakko piti turisteja toista viikkoa Kanarialla. Silloin porukat olivat tyytyväisiä, koska hotellit toimi ja ravintolat oli auki. Loma vain piteni ilmaiseksi. Joku kai menetti palkkaansa, mutta kai se silti oli voittopuolisesti kiva juttu. 800 000 ottaa osaa mielenosoituksiin. Työttömyys on korkeimmalla tasolla Euroopassa, nuorisotyöttömyys oli joskus 25%, nyt varmaan suurempi. Koko souvi johtuu hallituksen leikkauksista, jotka ovat seurausta EU:n kiristyksistä tuen ehtona. ”Markkinat” epäilevät että maan velat ovat jo hallitsemattomat. Siis nyt ollaan niin pitkällä että Espanja alkaa kaatua. Kun Italia tutisee siinä vieressä, mikään ei enää pelasta Euroa kriisiltä. Siinä ei sitten auta Suomen ja Saksankaan pyristely. Kaikki menee persiilleen.

Jo toinen jättimäinen risteilyalus on vaikeuksissa merellä. Nyt sitä hinataan satamaan tulipalon seurauksena. Uskomatonta että näitä sattuu näin tiheään.

Japanin hallitus on päättänyt, että kun Pohjois-Korea laukaisee ohjuksensa taivaalle, se ammutaan alas ohjuksella jos osuu Japanin aluevesien ylle. Korealaispellet ovat uhkailleet ampuvansa raketin Australian päälle. Väittävät sitä muka sääsatelliitiksi ja tieteeksi, mutta asiantuntijat toteavat sen olevan jatkoa sotaharjoituksille eli risteilyohjuskoe.