Kuollut mies kävelee

on englanninkielen sanonta, joka nyt kuvaa Mubarakia. Aina oppii uutta kun katselee telkkaa! Sanonta kuuluu samaan sarjaan kuin rampa ankka.

Tänä iltana on itsensä mokannut ties kuinka monennen kerran Italian Berlusconi, joka nimitti Mubaa "viisaaksi miehksi"! Melkoinen pelle jolla nyt mättää pahasti.

Kuolonuhreista on montaa tietoa, virallinen luku on nyt 11, YK:n arvio yli 300 ja joku kolmas taho tarjoaa arviota yli 100. Luku on taatusti suurempi kuin virallinen, sillä näissä asioissa kukaan ei luota viranomaisiin, ei edes sairaaloihin, vaan haavoittuneita on viety erilaisiin privaattihoitoihin. Siellä kuolleet haudataan tavan mukaan seuraavana päivänä eikä näitä ilmeisesti ilmoiteta mihinkään, koska siitä olisi vain harmia omaisille. Poliisin pelko on syvällä.

Egyptin viranomaiset ovat pidättäneet useita lehtimiehiä, viimeksi taas pari AlJazeeran toimittajaa. Yksi toimittaja on kuollut, kun tarkka-ampuja osui häneen parvekkeella, josta hän kuvasi tapahtumia. On todella raukkamaista toimintaa viranomaisten siunaamana. Eikä näitä roistoja saada kiinni kun valta vaihtuu! Todisteita ei ole ja raukat suojelevat toisiaan, pelosta että itse paljastuu. Tulee silti olemaan melkoinen sekasorto, kun 30 v aikaisia sikailuja kostetaan. Siitäkin tulee tunkua Eurooppaan ja "putipuhtoisia" entisiä poliiseja pyrkii kostoa pakoon. Saattavat saada helpommin viisumeita, joissa jätetään päivämäärä avoimeksi. Sillä liian aikaiseksi päivätty paljastaisi roistot. Nyt pitäisi osata ainakin vaihtaa nopeasti viisumileiman tekstit! Ilmainen vinkki vallankumouksen toteuttajille.

Klo on 02.40 ja vielä paukkuu verhoilijan nitoja! Aikamoista elämää ja työrytmiä edustaa tämä kaveri. On samanlainen yökuhkija kuin vallankumousta kyttäävät harrastajat, mutta hän saa ansiota, me muut vain känsiä istumalihaksiin.

Äsken haastateltiin edellisen parlamentin jäsentä, joka lie valikoitunut siksi, että puhui kohtuullisesti englantia. Mutta ei paljon villoja ollut siitä julistuksesta, sillä hän vain toisti itseään että kansa ratkaisee, kun olisi pitänyt vastata kysymykseen, miten tästä eteenpäin ja kuka astuu johtoon. Tietysti kysymys on vaikea, mutta huono vastaus kertoo vain valmistautumattomuudesta, jossa koko oppositio on. Nyt pitäisi nopeasti osata koota voimat ja tehdä äkkiä päätöksiä, joita voidaan myöhemmin korjata, jos tulee vääriä valintoja, mutta valintoja on vain pakko tehdä! Jonkun pitää astua johtoo riskeistä tietoisena. Vallankumous ei kestä kuppaamista. Pahinta olisi, jos eri porukat rupeavat taktikoimaan ja kampittamaan toisiaan, siinä menisi koko homma sössiksi.

Jos on porukka pihalla täällä politiikan asioista, sama vaiva on jenkeilläkin. Kun siellä ei olla kiinnostuneita mistään oman maan ulkopuolella, tulee sammakoita monesta suusta. Tietämättömyys on suurta ja puheet todella typeriä. (Ollapa Sarah Palin tms älykääpiö pressana!?) Vain aivan huippujätkät, Kerry ja McBain osaavat sanoa jotakin järkevää. Tämä Egyptin case on tosi vaikea myös Obaman hallinnolle, sillä nyt meni hetkessä uusiksi monen vuosikymmenen aikainen konsepti, joka on hyväksynyt diktaattorit siksi, että on pidetty tärkeämpänä poliittista tasapainoa ja jonkinlaista rauhantilaa, kuin demokraattisia oikeuksia kansalaisille. Ja ne demokratian kellokkaat, kuten Bush tyhmempi, sitten kehtasivat puhua demokratian viemisestä IRAKiin, jossa tästä herkusta ei ole tietoakaan. Gondi sanoi 6 v sitten, että USA on täällä arabimaissa valinnut vakauden demokratian sijaan, mutta menettänyt molemmat. Hän piti puheen täällä silloin, näyttivät juuri.

Klo on 03.02 ja yhteys nettiin takkuilee, olisiko hallitus taas asialla? Sillä nyt ei kone edes vatkaa yhteyttä, kuten tavallisesti, vaan ilmoitus katkosta tulee sekunnissa.