Minulle oli uusi tieto, että eräs salakuljetusreitti Kolumbiasta käy Argentiinan luoteisen osavaltion kautta. Ilmeisesti siellä on viidakkoa, huonot tiet tai muita etuja joita Huumejengit voivat hyödyntää. TV näytti jättimäistä takavarikkoa, jossa oli tummaa töhnää sisältäviä voipaketin kokoisia kääröjä sadoittain.

Voisiko olettaa, että tämäntapainen eteläinen reitti johtaakin Eurooppaan? Takavuosina huumejengi osti käytetyn ison matkustajakoneen, pakkasi täyteen huumeita ja lensi sen Saharaan. Jollekin syrjäseudulle kun kone laskettiin hiekkaan, ei ollut poliiseista ja tulleista pelkoa. Siellä kun on Marokon ja Mauretanian kaltaisia, ei varmaan kovin tehokkaita maita, joissa riittää erämaata lentokentäksi. Koko idea olikin siinä, että kone haluttiin vaan jotenkuten ehjänä alas ja jätettiin sinne. Poisppääsystä ei tarvinnut välittää, sillä miljardikeikalta oli varaa jättää kone sinne.

Huumejengit ovat siksi juuri niin vahvoja, että rahaa riittää. Millään köyhän maan hallituksella ei ole samantasoisia resursseja. Siksi asioihin hyvin perehtyneet huumetutkijat ehdottavatkin lievien huumeiden laillistamista, jotta voitaisiin keskittää resurssit koviin huumeisiin.