Abdy pöllähti aamutuimaan paikalle ja lähti hankkimaan kamoja solar heating systeemille. Hän taikoi sepältä ihan hetkessä metrisen telineen, jonka varaan asetetaan 500L säiliö. Juuri hän soitti putkiliikkeestä ja tarkisti että olihan se 6 putkea kuten laskin.  On siis tarkoitus tehdä 24jm keräinputkea, jotka liitetään yhteen t-kappalein siten, että koko höskä on 2x2m mitoiltaan. Putkien päälle tulee muovipulloista kotelo. Pullojen sisään takapinnalle pannaan hopeanväristä paperia suuntaamaan kuumuutta putkiin. Taustaksi tulee pelti ja se, metalliteline ja putket maalataan mustiksi. Kun tämä on tehty ja hökötys on katolla etelään suunnattuna, tulee paikalle putki-Ahmed tekemään liitokset. Tämä esikuumennettu vesi johdetaan kylppärin boileriin, jossa on sitten sähkävastus, jolla tarvittaessa saadaan lämpö nostetuksi 60 asteeseen, jossa legionella pöpö kuolee. Jännää on nähdä miten kuumaksi vesi nousee.

Netistä haetut esikuvat ovat kertoneet, että kylmemmissä maissa säiliö on usein vielä eristetty ulkopuolelta, mutta sen voi tehdä myöhemminkin. Jopa pelkän mustan säiliön sisällä vesi lämpiää nopsasti kädenlämpöiseksi eli yli 40C.

Pulloista leikataan pohjat pois ja ne tungetaan putken ympärille pötköksi. Parin metrin matkalle menee 10 tai 11 riippuen pullon muodoista. Videomalleissa putket sai jäädä osittain paljaaksi eli ei tarvita mitään suurta tarkkuutta.

Teen lopuksi tarkan laskelman avuksi seuraajille. Juttelimme jo siitä, että Abdy kasaisi stillkuvista videon joka pannaan nettiin. Arabiankielistä esimerkkiä kaivataan kovasti, sillä tiettyä muutosvastarintaa pitää heikentää malleilla. Onneksi tässä maassa punta on hyvä konsultti yleensä. Mutta tässä kohtaa ei niin vahva, kun sähkö on poskettoman edullista ja siksi oli tarvetta rakentaa halvin mahdollinen versio. Pitää hankkia elektroninen lämpömittari, jolla saadaan komeat tehot sitten todennettua nettiin.

Ensimmäinen vaihe oli peltilevyjen ja putkien maalaus mustaksi. Eka virhe oli, että putkia ei katkottu ennen maalausta. Syy oli että Ahmedilla on muoviputkien katkaisulaite, mutta ei hoksattu lainata sitä. Vitsailinkin että seuraavassa laitteistossa Abdy jo osaa tehdä asiat oikeassa järjetyksessä. Itse poistin etikettejä ja pohjia pulloista, ainakin yli 60 kpl, kun kokonaismäärä on 120. Opin että pullon muodolla on väliä, Cociksen pullo on huonoin, Pepsin Aqvafina paras.

Saatiin sitten sähkökatkon kiusatessa kamat mustiksi, mutta toinen maalauskerta tarvitaan vielä että tulee siistiä, esitellä videolla ja kävijöille. Abdykin totesi että saatamme olla ensimmäiset koko maassa joka tällaista väsää.

Tänä aamuna vielä toinen maalauskerta ja sitten alkaa kasaus odottamaan putkimiehen kytkentöjä. Se homma on täälläkin erikoisammatti, kuten kaikkialla maailmassa, kalliisti palkattuja kiireisiä heppuja. Abdy sotki tietysti kalabeijansa öljyväriin ja totesin siihen että siksi näkee maalarien käyttävän länsiasuja, kun nuo liehuvat osat osuu helposti väriin.