VUODATUKSEN kuvankäsittely tökkii ja kun meillä on käytössä aika hidas yhteys, joka pätkii jopa Ylen radiouutisia, ei taaskaan kuvat kulje.

Pankkisurkeus

Vuokran maksua ja muuta toimintaa varten pitäisi saada varmuus rahan siirrosta. Yritin testimielessä lähettää, mutta homma tökkäsi heti alussa IBAN numeron puutteeseen. Sitä ei täällä käytetä ja lieneekin euroalueen kikka, sillä kansainvälisesti on tutumpi swift-numero joka löytyi suht helposti. Sitten Nordean lomakkeessa kysytään clearing code. Netistä sille löytyi selitys, mutta ei itse numeroa mistään. Löytyi tieto että siitä käytetään myös sanaa bank code jossakin kielissä. Se kertoo kirjain-numerosarjalla pankin ja konttorin yksiselitteisesti. Täällähän osoitteet ovat tosi hassuja, kun ranskalaispankin virallinen osoite on ”Gaddis hotelli”ja perään kadun nimi, mutta kun numerot taloista puuttuvat, on pakko käyttää tällaisia hassutuksia.

Juuri tätä sekamelskaa ohittamaan on siis keksitty tämä clearing code, sillä samoja osoitevaikeuksia lienee esim Japanissa, luultavasti myös monissa kehitysmaissa. No tätä koodia sitten eilen metsästettiin eikä asiaa auttanut soitto pykälää ylemmäs eli Kairoon, jossa virkailija tuntui olevan ihan pihalla. Kun on sentään kyse Credit Agricole pankista, kotipaikka Pariisi, pitäis eu-hommat olla tuttuja siellä.

Voikohan selitys olla siinä, että Nordean hinnaston mukaan epätäydellinen siirto johtaa siihen, että pankki veloittaa selvittelymaksun, joka tulkintani mukaan voisi olla yli 30€, joka onkin jo ruhtinaallinen raha täkäläisittäin. Kun ei anneta infoa sortuu asiakas jättämään koodin etsinnän ja maksaa turhasta? Mutta että ranskalaisetkin?! No, nehän ovat näitä välimerimaita, joissa on aika manjana-soromnoo-meininkiä vähän kaikessa. Eipä ole kovin reilua meininkiä että maan finanssiministeri puljaa rahojaan veroparatiisissa.