Kirottua

Potuttaa tämä netin hitaus. Soitin juuri Bahille, joka nettiyhteyttä tarjoaa, mutta huonolla tuloksella. Ei ole laitaa, että minä maksan 2 gigan yhteydestä, joka iltaisin antaa katsoa kotimaan uutisia tms viiden sekunnin pätkän ja sitten lataa seuraavaa pätkää toistakymmentä sekuntia. Ja ne sekunnit ovat pitkiä! Toinen kiukuttava putiikki on vuodatus, jonka systeemit on ollut sekaisin jo puoli vuotta. Nyt lupailevat koko ajan parannuksia, mutta ei vaan nopeudu asiat viikkojen vieriessä. Juuri kertoi Tarja että kommentteja ei saa läpi blogiin. Juttelin tänään taas muutaman lukijan kanssa ja molemmat ovat sitä mieltä että pitäisin blogin tällaisena sekametelinä kuin se on. Lukijoille taas korostan, että aiheita voi rajata valitsemalla gategorian. Jos asunnot tai raksahommat kiinnostaa, poimii vain ne jutut joissa on kategoria raksa tai asunnot. Sieltä voi onnistua rajaamaa kirjat tai politiikka, vaikka mun tyyli kirjoittaa on kyllä niin rönsyilevä, että monissa jutuissa on viisi-kuusi kategoriaa, koska ne nyt vaan on sotkuisia, sorry.

Kasasin taas lapulle asioita, joita on tielle sattunut. Monesti kun olen katsellut noita ”vuorien” rinteitä, joissa on pystysuoria jyrkänteitä, on tullut mieleen jenkkilän Mount Rushmore, jonne on hakattu ne tunnetut pressannaamat. Miksi ei ole täällä keksitty hakata viimeaikaisten diktaattori-presidenttien kalloja kiveen? Perinteitä on ja veistäjiä varmaan löytyisi. Vastauksen täytyy liittyä kallioiden materiaaliin, joka näyttää aika rapautuvalta. Lienee suurilta osin hiekkakiveä ja välissä on kerroksittain kovempaa ainesta.

Olisihan se noloa jos Nasserin nassu tipahtaisi tai Muban nokka nurpahtaisi. Olisi ainakin suuri houkutus ollut silloin kun täällä riehuivat jyrkän siiven MB:n militantit. Nyt se porukka uskottelee olevansa sivistynyttä ja parlamentaarista. Mutta sen verran on rajua kapinahenkeä myös nykyisessä oppositiossa, että ei menisi kauan kun ukonpäät olisi muruina. Voisin olla jopa jotenkin hengessä mukana, kun on kyse tempauksista, joissa ei vaaranneta ihmishenkiä eikä kulttuuriperintöä. Niitä kuvia kun ei voisi verrata tuhatvuotisiin buddhankuviin.

Tiina kertoi pari kertaa kavunneensa yli kukkuloiden, toisen kerran Hapsun temppelille ja toisen haudanrakentajien kylälle. Molemmat retket lähtivät siis Kuninkaiden laaksosta. Vaikka nyt huhu kertoo, että se olisi kiellettyä, ei siitä puuhasta ole takavuosina porukkaa estetty, vaikka isoimmillaan oli 17 ihmistä kipuamassa. Mulla vaan taitaa olla koivet sen verran jäykkänä ja treeni vähäistä, etten viitsisi moista urakaa ottaa. Olivat kaikki kivunneet olleet kuitenkin tyytyväisiä hommaan, sillä maisemat ovat toki upeat sieltä ylhäältä nähtynä. Kun selkä on sen verran sökönä, ettei golfkierrosta kestä, ei kroppa varmaan sietäisi moista rääkkiä. Saisivat vielä hälyttää apuvoimia, kääk! Minä tyydyn katsomaan maisemia korkealta ilmapallon korista, se on taas suunnitelma.

Annukka kertoi, että haudanrakentajien kylään on avattu uusi kohde, hauta,, jonka maalaustyyli vaihtuu kesken kaiken. On siltä ajalta, kun Faarao Ekhnaton muutti uskonnon, rituaalit ja taiteen. Juuri sitä murrosta kuvaa Waltarin Sinuhe. Aika huima juttu saada näin konkreettinen näyte siitä nopeasta mullistuksesta tuhansia vuosia sitten. Oli vaan aika vesseli tämä Mika W, kun osasi ottaa aiheen juuri siitä kaudesta. Minulta on koko kylä vielä lähemmin näkemättä, sillä olen vain käynyt portilla fillaroimassa joskus. Kuuluu ohjelmaani, kun tulee käymään joku porukka, jonka ohjelmaan se sopii. Varatkaahan yksi vähän löysempi päivä länsirannalle retkeilyyn, niin saatte seuraa.

Mun tavoitteisiin kuuluu myös hankkia kunnon fillari, naistenpyörä, sillä jalka ei enää nouse notkeasti. Mahrus kertoi nähneensä paljon tarjontaa Hurghadassa ja lupasi katsastaa markkinat, kun vie naiset kentälle sinne. Soittaa ja sovimme hinnan ennen kauppaa. Kuulemma siellä on laaja tarjonta kun on paljon pitkäaikaisia länsimaisia asukkaita ja laatua kysytään.

Taas olivat pikaiset turistit pahoillaan, kun ei aika ole riittänyt kaikkeen mitä olisi halunnut nähdä. Sanoi joku että pitää lähteä heti ensi viikolla takaisin tänne. Kun tulee viikon reissulle Hurghadaan, josta on kuljetus tänne seuraavana päivänä, ei jää aikaa kuin 4 pv ja se on vähän. Siinä kiireessä jää sitten auringonotto vähiin, kun juoksee päivän temppeleissä. Pari viikkoa on minusta minimi, että kannattaa lähteä. Mahrus kertoi että matka sujui nopeasti, sillä nyt tie on kunnossa. Safagan kautta kannattaa ajaa jos mahdollista. Päivin kanssa totesimme, että kun täkäläiset eivät osaa lukea karttoja, on täältä aika heikkoa saada mitään neuvoja reiteistä paikallisilta, paitsi kuskeilta jotka ajavat teitä.

Ja jos näinä talvikuukausina varaa välipäivän lepoon, voikin sattua pilvipäivä.Vaikka sadetta ei tarvitse pelätä, ei pilvi rusketa, joka sentään monelle on se tärkeä juttu. Vaan ei meille pitkäkesto-turisteille, totesimme.