Syyriassa tapahtuu

TV esitti nuoren turvallisuuspoliisin päällikkötason kaverin loikkausta vallankumouksen puolelle ja Turkkiin. Kaveri kaappasi mukaansa dokumentteja jotka todistavat sen, että käskyt tappamiseen ovat hallitukselta ja presidentillä. Niitä voidaan myös käyttää myöhemmin todisteina YK:n ihmisoikeustuomioistuimessa Haagissa, kunhan Assad sinne saadaan raahatuksi.

Hän kertoi että hallitus ja diktaattori ovat muodostaneet pienemmän johtoporukan joka tekee päätökset. Se on rajattu joukkio korkeita roistoja. Tuttu kuvio hirmuhallinnon maista ja arabikevään aikaisemmista kuvioista. Ja tällaisen joukon kanssa YK yrittää neuvotella!

Nyt väännetään taas NY:ssä diplomaattista etenemistä kriisissä, joka on ihan solmussa. Annan on esittänyt pysyvämmän YK:n ja Arabiliigan lähetystöä maahan, mutta se ei paljoa mahda ilman sotilastarkkailijoita, joista ei ole tietoa.

Egyptin koptien piispa

jolla on jostakin historiallisesta syystä paavin titteli (!) kuoli eilen. Ukko on ollut asemassaan yli 40v ja näyttivät äsken vanhaa kuvaa jossa tämä istui Saddamin kanssa. Hän oli yli 80v ja kärsinyt maksa- ja keuhkosairaudesta. Viimeisin esiintyminen oli koptijouluna ja ukko oli ihan pois pelistä, sai tuskin sanaa suustaan. Aika erikoista on, että hänet oli puettu koko loistoonsa, kultainen kruunu päässä, valtikka ja viitta harteilla ja vainaja oli istutettu valtaistuimelle, kuolleena! On siinä esillä kolme päivää, mikä sekin poikkeaa täälläpäin vallitsevasta tavasta haudata kuolinpäivänä.

Kiina tuottaa aseita, 95% tarpeestaan

Nyt on menossa kansainvälinen asenäyttely ja sen tiimoilta kerrotaan että nämä köyhät maat eteläisessä Aasiassa ovat suuri aseiden ostaja. Intia käyttää suhteettoman paljon köyhän maan rahoista aseisiin. Tosin Intiassa ja Kiinassa on ollut viimeiset kymmenisen vuotta vahva talouskasvu, 8% luokkaa. Saudi-Arabia on ostanut 164 hävittäjäkonetta jenkeistä ja muuta kalustoa Ruotsista ja Suomesta. Siis kova varustelu menossa sielläkin, mutta ketä vastaan?

Moottoripyöriä käytetään yhä enemmän tappotöissä.

Nyt oli mopomies tappamassa lapsia ja sotilaita Ranskassa. Aikaisemmin taktiikkaa on käytetty mm. Iranissa, jossa pommi asetetaan magneetilla kiinni liikenteessä olevaan autoon ohi ajavasta mp:stä. Monessa terroriteossa on käytetty samaa tapaa, myös täällä Egyptissä. Usein tappamisen suorittaa takana istuva terroristi kevyellä mutta tehokkaalla konepistoolilla ja homma on niin nopeasti ohi, että ei ole mitään keinoa saada tekijöitä kiinni. Nämä pääsevät livahtamaan muun liikenteen sekaan ja ovat naamioituja, rätti päässä. Aseita on jatkuvasti saatavilla joka maassa, kun näitä levottomuuksia on kymmenissä maissa.

Aseita voisi täälläkin ostaa

sen kummemmitta luvitta tai ainakin välikäsien kautta. Moskovastakin saa ostaa kuka vaan ja mitä etelämmäs mennään sen helpompaa. Afrikassa lapsisotilaat kulkevat AK-47 olalla joka maassa.