Terrorismi tulee

Kai sitten vähitellen saadaan tottua ajatukseen, että täälläkin hiipparoi noita tyyppejä, jotka ottavat osaa terroritekoihin, ja rahoittavat niitä porukoita. Epävarmat lähteet kertoivat yhden terroristin asuneen Suomessa ennen, mutta sitä on vaikeaa selvittää, ennen kuin ne roistot saadaan nitistettyä.

 

Kun meillä on aika paljon somaleja ja siellä on nyt voimissaan Al Shabaab ryhmä, joka siis on hyökännyt sinne Kenian Nairobissa tavarataloon, ottanut panttivankeja, tappanut kymmeniä ja haavoittanut lähes 200. Onhan siellä Somaliassa järkeviäkin tyyppejä, Suomessa koulutuksen saaneita, mutta siihen jengiin sitten mahtuu kaikenlaista sekopäätäkin. Somaliaa on vaikeaa auttaa, kun koko hallinto on romahtanut eli mikään instanssi ei pelaa normaalisti. Hallituksen valta ulottuu vain pääkaupunkiin ja muualla riehuvat klaanijengit.

 

KRP on juuri saanut loppuun tutkimuksensa ja kohta viedään oikeuteen 6 täällä asuvaa, jotka ovat keränneet fyrkkaa ja lähettäneet vähän rahaa sinne sekä yrittäneet värvätä nuoria sinne juuri tämän pahimman ryhmän koulutukseen. Onkin aika mielenkiintoista että nämä uutiset tulivat yhtenä ryöppynä.

 

Supo kertoilee että joitakin kymmeniä on mennyt ulkomaille, eri kansallisuuksia ja etnisiä taustoja hepuilla, mutta sinne vaan halutaan tappamiseen mukaan, Somaliaan, ehkä Pakistaniin talibanien koulutukseen, Syyriaan taisteluihin. On se kummaa että jotkut tosissaan haluaa mennä noihin maailmanlopun paikkoihin.

 

Katsoin äsken dokkarin Marokosta, jossa ensin nuori tyttö raiskataan ja sitten arabi- ja islamilogiikan mukaan hänet tuomitaan, ei raiskaajaa. Tytön kohtalo oli kova ja jopa äitinsä kohteli kaltoin. Käsittämättömiä moraalisääntöjä, joita harjoitetaan laajasti Lähi-Idässä ja Afrikassa, joissa naiselle ei anneta mitään arvoa, vaan hän on enemmänkin orja ja kauppatavara. Kun nainen raiskataan, hän menettää kauppatavara-arvonsa, jolloin suku ei voi naittaa häntä ja saada siitä rahaa. Samaa hullua käsitystä on laajasti myös Intiassa ja eteläisessä Aasiassa laajemminkin.