Jo pari päivää on veden lämmitys toiminut paljon arviota heikommin ja tänään sitten pieni vertaileva testi kertoi syyn. Tuon perhanan putki on pinnalta kyllä lämmin mutta se on kuin eriste, sisältä kylmä. Käytimme sitä siksi, että sen kanssa on putkimies aina pelannut ja liitokset oli kätevä tehdä. Putki on saksalaista laatukamaa mutta ei siirrä lämpöä ollenkaan. Vertasimme metalliputkea ja sinistä puutarhaletkua ja tätä saksalaista ja se lämmitti vettä hitaimmin. Perhana kun potuttaa.

kuvasiirto ei pelitä...

Meillä ei ole käytössä muuta kuin digitaalinen kuumemittari, kun kunnollista ei ole vielä löytynyt. Sillähän ei saa kuin osviittaa tehosta, kun lukemat loppuvat +42. Nyt on paremmasta mittarista haku päällä.

On kai sitten videoiden malleissa käytetty halvempaa ja paremmin lämpöä siirtävää putkea. Nyt meni uusiin puihin koko juttu. Abdy oli kyllä aluksi ehdotellut metalliputkea, mutta kun minä tavoittelen systeemiä joka on helppo rakentaa ihan vaan jokamiehen ilman erikoiskaluja ja osaamista. En todellakaan osannut arvata eikä nämä osalliset vesselitkään tienneet, että saksan putkella on eristäviä ominaisuuksia!?

Jorman ehdottelema japanilaisviritys pelaisi varmaan hyvin, mutta kun käytön tapa on erilainen ja tavoite jonkinlainen automatiikka, ei voisi olla paineetonta astiaa välissä.