Nippeleitä 22-24.2.2014

 

AJ näytti hyvän ohjelman ”head to head” jossa päätähtenä oli terävä nuori punapää, muslimi ja feministi, kuten hän itsensä määritteli. Katso jos AJ näkyy kotona. Siinä oli mukana myös tavanmukaiset kolme muuta tyyppiä, joista ablodit keräsi vanhempi mies, joka pani hienosti paikalleen asioita ja arvoja, jotka tulevat aina miesten maailmasta, kuten nämä higabit ja burkhat.

 

Venezuela on katastrofin partaalla. Uskomatonta että se on tapahtunut näin pian suositun Chavezin jälkeen. Tilanne pahenee koko ajan sillä talous on kuralla, elintarvikkeistä on pulaa jne. Kansa on kaduilla ja niillä palaa roska ja renkaat. Tietysti turvallisuuspoliisi on jo ampunutkin monia.

 

Nyt sitten ilmastonmuutos alkaa näkyä jenkkilässä. Jokohan kansa herää siellä? Kylmää, lumisateita, vesi nousee ja tulvii. Mutta minä olen skeptinen, nyt alkaa jo olla myöhäistä torjua muutoksia. Stern totesi tosiasian jo kai kymmenisen vuotta sitten, mutta hänen raporttinsa ei sitten vaikuttanut mitään suurissa länsimaissa. Nyt kai britit alkavat tajuta asian vakavuuden tulvien vuoksi. Stern totesi että jos olisi heti silloin ruvettu tositoimiin, kustannus olisi ollut puoli prosenttia maiden BTK:sta, nyt se ei enää riitä vaan panokset kasvavat. Kiina on tainnut herätä, sillä sieltä kuuluu jatkuvasti uusia toimenpiteitä.

 

Oli huvittavaa nähdä, kun Paavi moikkaili kardenaaleja, jotka porukalla kävivät Vatikaanissa. Tehtiin ele joka muistutti poskisuudelmaa mutta oli kovin varovainen ja toista ei koskettu lähellekään vaan ukot vain hiukan kumarsivat poskien suuntaan.

 

Ukrainassa on osa valtaapitävistä liuennut piiloon 21.2. Janun henkikaarti on lähtenyt palatsin vartiosta ja se on tyhjä. Kai siellä on joukossa monta murhaajaa jotka ampuivat omia. Kai Janu myös pelkäsi että käy helposti kuin Causesculle. Nyt jo pohtivat voiko maa jakautua kahteen osaan, koska se on kaksikielinen ja poliittisesti jakaantunut itään ja länteen. Yksi arvioija esitti, että Julia T. voisi olla yhdistävä tekijä ja paikata tilanteen, koska Putin tuntee hänet ja he saattavat pärjätä keskenään.

 

Rikas Norja on pystynyt kehittämään jonkin uuden mömmön joka ei näy testeissä, kun se Björgen on niin ylivoimainen. Perästä kuuluu kun dopingin tutkijat saavat systeemit paremmiksi. Näiltä voittajiltahan on otettu verinäytteet talteen.

 

Fudisjengi Barcelona on kärynnyt veronkierrosta ja ehkä rahanpesusta, kun se osti Neymarin suurella rahalla. Mutta summia oli vääristelty kovasti. Homma haisee pahasti ja seuran puhis jo lähti.

 

Toivottavasti Ekokem ei myynyt osaamistaan alihintaan, kun se sai keikan hävittää Syyrian kemiallisia aseita tai niiden komponentteja. Kun oli tiedossa että kovin monen maan asukkaat ja osaajat eivät niitä halunneet ottaa, olisi voinut hinnoitella yläkantiin.

 

Nyt näyttää siltä, että Kiina ottaa vahvan otteen Afganistanin maaperän rikkauksista. Se käy paljon helpommin ja halvemmalla kun tekee sen kaverina, eikä valloittajana niinkuin toiset yrittivät, ensin Neuvostoliitto ja sitten jenkit. Molemmat lähtevät verissä päin, niinkuin britit 1800-luvulla.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että niissä vuorissa on arvokkaita metalleja, mutta niitä ei ole päästy kaivelemaan, vaan lienee vain tehty satelliittikartoituksia. Tai ovathan jenkit voineet vähän lähempääkin mittailla ja räjäytellä näytepaloja.

 

Australiassa ovat kokeilleet tonnikalan kassiviljelyä, kun meret on jo tyhjennettu kaloista. Reportteri kävi sukeltamassa kassissa ja arvioi että yhden kassin sisällön arvo voisi olla yli miljoona taalaa. Syöttävät tunaa pikkukaloilla. Se voisi olla hyvä konsepti, sillä juuri uutinen kertoi että meret ovat syvemmällä, 200-1000m täynnä kalaa, jota tähän asti ei ole pyydetty ja käytetty. Saattoi olla myös rosvokalastajien tilaustutkimus, kun aikaisemmat arviot ovat ihan erilaisia. Mutta voihan se olla niinkin että niissä on tutkittu vain lohia, turskaa jne. jotka uivat pintakerroksessa. Vai eikös se turska ole pohjakala? Kai se sitten elää matalissa vesissä 200+?