luxor 64.2009 golf, kämpät

Golfista

Pelipäivä, aamulla lähdön alla oli lämpöä ulkona 25, koska lähdettiin vasta 9.30 liikkeelle. Tänään oli tavallinen, ihan uusi taxi. Mutta yllätyksekseni vanha tuttu Yassin oli mukana. Sain luxor-puhelimeeni nyt hänenkin numeronsa, se kun puuttui. Hän on Saadin oikea käsi ja arvelin jo, että työn vähyyden vuoksi hän olisi poistunut kuvioista. Mutta hän kertoi olleensa veljensä häissä 4 pv reissulla. Yassin on tulossa kentälle vastaan näitä elämäni sulostuttajia ja sovittiin, että ottaa isomman auton, farmarin.

Taas uusi kuski, jarruttamassa mahdollisia kuskien ohareita. Epäilys on varmaan lähtöisin siitä, että en ole käynyt kentällä moneen päivään, ja 30 kuljetuksen urakka tuntuu ohenevan.

Heikin kanssa peli sujui kohtalaisesti, mutta tulosta ei syntynyt edelliskertoja kummemmin. Kerran pääsin puttaamaan birkkua 4 metristä, mutta paariksi jäi. Silti olen viime aikoina täällä putannut hyvin, tänäänkin 6 m sisään ja useita 3-4 metrisiä. Aivan ohutta harsopilveä taivaalla, joten ip lentokentän mittarissa 28. Kevyt tyyli lisäksi vilvoittamassa.

Heikin kanssa todettiin Luxor paljon varmemmaksi lomakohteeksi myös golfin suhteen, kuin Tunisia tai Eteläespanja. Halvempaa, ei tungosta ja jonotusta, varma sää, hyvä kenttä. Lisänä vielä muut paikan plussat. Hän on liikkeellä porukalla, jossa on golfaamattomia rouvia ja yksi mies joka ehkä aloittaa pelaamisen täällä. Katsotaan ja sovitellaan aikoja, hintoja, kuljetuksia yms.

Omasta kokemuksesta viisastuneena korostin, ettei kannata lähteä kentälle ilman muutaman tunnin valmennusta. Koska Heikki on tehnyt saman mokan kuin minä eli lähtenyt vaan pelaamaan ilman kurssia, hän allekirjoittaa näkemyksen. Vaikka eläkeläinen lyökin pitkiä aloituksia, on hoikka ja liikunnallinen, sain silti useita honoreita minäkin, joka olen jäykkä, paksu ja ei-liikunnallinen.

Kämpät, lisää mahdollisuuksia

Kannattaa olla välitön ja hölösuu, ottaa tilaisuudesta kiinni. Portaissa tuli vastaan pari englantilaista naista, vanhemman olen nähnyt rapussa kerran. Nyt pysäytin ja lyöttäydyin juttusille, kysyen heidän maksamaansa hintaa kämpästä. Vanhempi sanoi, ettei tiedä, koska hänen miehensä on maksanut sen!?! Nuorempi sanoi että hän ei asu täällä, vaan hänen perheelleen on rakenteilla talo. Jatkoin sitkeästi ja selitin nykyoloani ja aikeitani, jolloin nuorempi kiinnostui kovasti. Hän asuu vakituisesti täällä ja pyörittää hieronta- ja kauneushoitolaa. He rakentavat taloa Niilin varrelle, hotelli Sheratonin taakse, siis sen ja Julie Ville-hotellin väliin. Sinne tulee matkaa kai reilut pari kilsaa tästä nykyosoitteesta. He alkavat vuokrata kämppiä matkustavaisille, kuten mulle.

Debbie.hull@yahoo.co.uk on käyntikortin mukaan "fylly qualified therapist & tutor" ja tarjoaa kaikenlaista, ihanaa hoitoa. Katso itse www.egyptian-dream.net. Totesin lopuksi kysyvästi, onko hän naimisissa täkäläisen kanssa, ja kun vastaus oli myöntävä, totesin että sepä mielenkiintoista. Naiset räjähtivät nauramaan, ja naitu totesi että "on todella mielenkiintoista". Joka siis tarkoitti vaikeaa, kulttuurieroja yms.

Heitin hikisiä paitoja koneeseen, valitsin lyhyen ohjelman ja painoin nappia. Hurisi mutta ei imenyt vettä. Kokeilin uutta aloitusta, koko prosessi uudelleen, sama juttu. Sai virtaa ja hurisi, mutta vettä ei tullut laitteeseen. Vasta hetken kuluttua tajusin, että vettä ei tullut kraanastakaan. Jonkin ajan kuluttua oli taas painetta ja kone hyrähti käyntiin. Mihinkähän se paine välillä katosi?