luxor 24.2009 puistossa

Futismatsi oli tulossa

Istuin lähipuistossa, jonka vieressä on futiskenttä ja lasten leikkipuisto laitteineen. Puistossa on aina useampi kahvila ja aina istujia. Fantaa, colaa, spriteä ja teetä juovat. Niin useat poliisitkin, joita alkoi kasaantua yhden aikoihin.Sitten tuli paloauto, jossa vesisäiliö ja vesitykki katolla. Juttelin "arabiaksi" tarjoilijan kanssa, joka kertoi että on alkamassa fudismatsi Luxor-Shab. Poliisi siis varautui mahdolliseen mellakkaan paikallimatsissa!!!

Peli alkoi klo 14 ja tarjoilija kehotti katsomaan. Nuoret pelaajat saapuivat juuri rehvakkaina. En ehtinyt katsomoon sillä olin sopinut Saadin kanssa tapaamisen järjestääkseni kämpän siivousta, astioita, lakanoita yms. Talkkari-Musa kun puhuu pelkkää arabiaa eikä oivalla englannista mitään. Melkoista pantomiimia saa pelata hänen kanssaan.

Puistossa olen nähnyt jo monta kertaa nuorten treffejä, kaksistaan tapaavat farkkuasuissaan. Molemmilla kännykät, joita käytetään ja erilaisia soittoääniä kaikuu koko ajan ja kovaa.

Ei miään esiliinoja enää, kaikki on avointa ja modernia.

Kokeilin tänään ensi kertaa uusia vesivärejä joita hankin reissua varten. Uutta mulle että ne onkin lyijykynän oloisia värikyniä, joilla piirros tehdään ja kastellaan sitten. Kynällä saa tarkkaakin jälkeä eikä kaikkea tarvitse kastella. On siis eräänlainen sekatekniikka. Helpompi kuin perinteinen kasteltava kakku-periaate. Parempi hallita vesiasia, ei valumia. Annoin ensimäisen luonnoksen tarjoilijalle, joka esitteli itsensä Abuhassaniksi. Tunnisti mut jo ed kerran perusteella, ovat hyviä tunnistamaan turistin.

Poliiseja on useaa eri kastia. Liikennehepuilla on punainen raita housunsaumassa, keltaista hälyväriä päällä ja usein neonväripamppu. Pitänee selvittää miten montaa sorttia eri porukoita on.

Veikkaan että ainakin miliisiä, poliisia ja santarmeja Espanjan malliin, ehkä vielä karabiniireja. Mutta ovat varmaan keksineet arabialaiset nimikkeet. Asut on yleensä näyttäviä ja palkat kehnot.