€uro

Onpa kamalaa sähläystä tämä euron pelastustyö ja huonosti johdettua. Uskon että pikkukylän VPK saisi palon helpommin hallintaan. Mittakaavassa toki on eroa, mutta palomiehet tietäisivät mitä on tehtävä ja kuka käskee. Jyrki ja Jutta ovat sormi suussa ja tulkitsevat sovittuja eri tavalla kuin vaikutusvaltaisin suomalainen kautta aikojen, Olli-boy.

Nyt jo aika moni asiantuntija vaatii että hallitus ryhtyy selvittämään miten €urosta eroon. Pasi ja Raimo miettivät asioita julkisesti, mutta privaatteina. Uskon että joku jo hallituksen toimesta asioita setvii, mutta siitähän ei sovi kuiskia. Jos olisin Jutan housuissa (huima ajatus sinänsä) panisin muutamia juristeja ja pankkimiehiä pohtimaan, voidaanko vaikka liittyä ruotsin kruunua käyttämään. Olisi valmiina setelit ja kurssit, kävisi aika notkeasti. Ruotsalaiset ovat kohtuu hyvin pärjänneet ilman euroa ja joissakin asioissa paremmin kuin euromaat. Jos siihen nippuun sitten saisi myös Hollannin, Itävallan, Norjan, Tanskan ja Saksan, olisi käsissä vahva valuutta, nimestä viis. Saisivat Välimeren maat kiehua omissa liemissään.

Tämän kirjoitin 6.6.2012 ennen kuin spekulaatiot euroerosta leimahtivat. Lisäys 9.6. Kun tämä VUODATUS blogin tekniikka ei pelaa eli en pääse päivittämään tuoreeltaan, kirjoittelen ”varastoon”. Tänään tuli julkisuuteen ”tohtori Tuho” eli jenkkiläinen talousmies, joka reposteli Suomen tarvetta lähteä eurosta. Samoin tuli juttua Kreikasta jossa vaaditaan pari vuotta lisäaikaa talousremonttiin eli käytännössä lisää lainaa. Se tie on aika upottava suopolku. Kun kerran näyttää siltä että nämä surkimukset eivät eroa eurosta eikä niitä voida erottaa, on kai pakko tehdä asiat toisinpäin eli nuukat taloustarkat lähtevät.

Jatko 10.7. IL jutussa 4 fiksua talousgurua sanovat että Suomen ei kannata erota eurosta, haitat olisivat suuremmat. Mutta heillä ei ollutkaan aiheena pohtia tuota mun yllä esittämää ideaa. Pitäsköhän soittaa???

30.7 lisäys. Perjantain SK:ssa 6 viisasta pohti Euroopan kriisejä ja tuli äänin 4-2 tulokseen, että eurosta ei kannata lähteä. Epävarmuus siis on jatkunut jo viikkoja eikä kukaan tunnu tietävän mikä on suunta !