Uskonnollisia seuroja yms      

Jouduin sattumalta sivustolle jonne on listattu kaikenlaisia uskonnollisia porukoita ja myös pakanallisia ryhmiä. Kirkon tutkimuskeskus on tehnyt aikanaan suuren työn, mutta sitten on puhti lopahtanut ja sivuston jotkut osiot ovat jääneet aikeeksi. www.uskonnot.fi kertoo jänniä asioita.

Katse sattui nimeen Setin temppeli

Ja sitä oli pakko vilkaista:

Tiivistelmä: Setin Temppeli on vasemman käden polun initiatorinen koulukunta, joka perustettiin vuonna 1975 Yhdysvalloissa.

Perustaja Michael Aquino (1946-) oli vuonna 1969 liittynyt Anton LaVey:n johtamaan järjestöön nimeltä The Church of Satan. Aquino oli työskennellyt Yhdysvaltojen armeijan psykologisena asiantuntijana. Hän eteni nopeasti kirkon hierarkiassa ja hän oli lopulta neljännellä asteella eli kirkon magister. Aquino ajautui kuitenkin erimielisyyksiin LaVeyn kanssa. Hän katsoi, että LaVey oli tehnyt satanismista materialistisen ja viihteellisen, ilman riittävää henkistä sekä älyllistä ulottuvuutta. Aquino erosi kirkosta ja perusti Setin Temppelin kesäkuussa 1975 yöllisen rituaalin myötä. Rituaalista saadun kokemuksen myötä syntyi Setin Temppelin perustamiskirja The Book of Coming Forth by Night. Aquino ryhtyi kehittelemään oppia, jossa keskeisellä sijalla on muinainen egyptiläinen jumaluus, Set, jonka merkitys setiläisyydessä on monitahoinen. Järjestö on saanut vaikutteita länsimaisesta esoteeris-okkulttisesta traditiosta. Setin Temppeli on poliittisesti sitoutumaton.

Suomessa perustettiin ensimmäinen pohjoiseurooppalainen Setin Temppelin osasto (Pylon), Kalevala Pylon syyskuussa vuonna 1991. Nykyään Suomessa toimii kaksi Pylonia: Lapponia Pylon Turussa ja Tuonela Pylon Helsingissä. Vuonna 2003 Suomessa perustettiin Setin Temppelin pohjoiseurooppalainen järjestö, Suuren Karhun Järjestö, joka ei enää nykyään ole toiminnassa.

Tiedot päivitetty: 06.09.2011


En vielä tiedä miten faarao SETI 1 ja muut Setit liittyvät jumaluuteen SETH. Itse asiassa faarao oli jumalan  asemassa alaisilleen. Kaikkea sitä oppii kuin ”vasemman käden polku...” ja kaikki hössötykset sitten muka perustuu egyptiläisten uskontoon. Minä en usko! Jatkoin selausta ja poimin muutamia jänniä porukoita ja nimiä, joita vilkuilin. Oli shaamaniseuraa ja pakanaverkkoa, jotka eivät kai edusta mitään varsinaista uskontoa, mutta ovat listattuna. Löytyi Hindulaisuutta, Buddhalaisuutta, tietellinen yhdistys Forum Humanum siellä seassa. Riimukiltakin on jonkinlainen uskonto vaikka nimi voi hämätä historian suuntaan, mutta vanhasta viikinkien uskosta on väännetty modernimpi versio nykykäyttöön.

Kiinnostavia nimiä oli mamujen perustamat ”Sudanese Christian Fellowship Finland” ja kirjoitusasultaan hauska ”Suomen Marokkolaisten Isläämilainen yhdyskunta”. En ole tiennyt että Astanga-joogakin luokitellaan jonkinlaisen hindulaisen uskonnon harjoittamiseksi, vaikka se takavuosina valloitti kaikki työväenopistot. Kaippa se on siinä maallistunut ja irronnut taustastaan pelkäksi jumpaksi ja joogaksi. Niihin on aina sisältynyt hiljentymistä ja meditointia. Itse asiassa pitänee kysyä onko hindulaisuus ollenkaan uskonto, kai enemmän elämäntapa ja asenne. Mites se Gandhi? Hän oli hindu.