Salasanakurjuus ja nettiorjuus pienen vyötärölihavan kiusana

 

Puuhasin uudempaa läppäriä ja sain hyvän tarjouksen naapurin Kakelta. Hän toi testattavaksi käytetyn DELLin ja se tuntui hyvältä ja hinta oli asiallinen 150€. Mutta sitten kaikki meni pieleen.

 

Harry neuvoi käyttämään tietojen kloonausta, jotta kaikki vanha säilyy koneella, kun oli tarkoitus vaihtaa ”uuteen” koneeseen mun vanhasta siihen hiljattain asennettu tehokas kovalevy. Kake ei kuitenkaan tehnyt kloonausta vaan kopioi kuvia yms tikun kautta. Se oli sitten virhe, kun osoittautui, että se Dell ei pelannut virheettömästi. Yritin siis palauttaa tilannetta ennalleen ja nyt mulla on suuria ongelmia.

 

Käytössä on vanha koneeni, mutta surkealla Vista-käyttiksellä. Kuulemma seiskakin on parempi ja siihen kai tässä päädytään lopuksi.

Nyt en ole päässyt sähköpostiini moneen päivään, kiitos sen, että Google ei hyväksy salasanaani. Sehän on toistuva riesa, sillä miten niitä hallinnoida? Itselläni on muistikirja ja jos se katoaa, olen lirissä. Harry kertoi omat menettelynsä ja kai minun pitää ottaa siitä oppia. Salasanojen logiikkani kyllä on kohtalainen, saman tapainen kuin Harryn firmassa.

 

Riesa jatkui siten, että Googlen kanssa pitää olla varalla toinen sähköposti ja mulla oli joskus luukku.com, mutta se oli niin kauan ollut käyttämättä, että oli lopetettu. Sitten joku oli ottanut käyttöönsä mun vanhan nippe@ arvatenkin koiransa nimestä hyvän keksien. Kokeilin sitten naamakirjan kautta tehdä edes jotakin, siellä sama juttu, viime viikolla toiminut salasana ei kelpaa! Pääsin etennpäin kirjautumisessa ja sain kännyyni linkin jota klikata, mutta eihän se toimi vanhalla älyttömällä. Siis sekin tie tukossa. Google perhana on kamala firma, johon ei saa mitään yhteyttä ”asiakapalveluun” kun se on taitavasti piilotettu. Jossakin tekstissä sanotaan, että kestää 3-5pv saada apua vanhoilla tavoilla, kai siis kirjepostina, mutta en koskaan päässyt minnekään pyytämään sitä.

 

Olen kai liian riippuvainen sähköpostista, sillä kun kaikki menee jumiin, en voi oikein toimia mitenkään muuten kuin soittelemalla. Kukaan ei tavoita minuakaan ilman kännyä. Potuttaa nämä liian hienot ja herkät menetelmät, mutta on se niin ovelasti rakennettu tämä jenkkien viestintäsiilo-suppilo, että kaikki maailman viestintä ohjataan NSA:n megavarastoon, mutta kun tietoa on liikaa, ei siitä kukaan jenkkikään saa paljon irti, mitään hyödyllistä tietoa ”terrorismia” torjumaan. Tuntuu siltä, että itse systeemi on terroria kuluttajaparkaa kohtaan.

 

Onneksi on Harry. HS-works osaa ratkoa kaikki pulmat – kts www ja saat avun, laitteisiin ja ohjelmiin etäavustuksena. Varsinainen taikuri.