Sain luetuksi Anne Frankin päiväkirjan, huh. Dramaattinen aihe ja asia, mielenkiintoinen kirja vaikka tarina oli tuttu. Tapahtumasarjan loppu ei ollut minulle ihan selvä ja kirjan loppusivut kertoivat sen. Samoin kiinnosti se, miten 8 ihmistä onnistui yleensäkin piiloutumaan keskelle kaupunkia. Selitys oli, että Amsterdamin rakennuskanta on sokkeloista ja mutkallista, joten sisältä päin ei aina voi arvata miten naapuritalot ovat suhteessa toisiinsa.
 
Tietysti olennaista oli myös että he saivat koko piileskelyn ajan tukea ulkoapäin ja ruokahuolto pelasi miten se nyt sota-aikana voi pelata. Kirja oli myös kehityskertomus, joka tuli voimalla esiin, sillä 13-14v tytön mieli vaihteli ja muuttui, teini kehittyi ja osasi hyvin siitä kirjoittaakin.
 
Kännyjen lataaminen on aina oma juttunsa. Ei ole harvoin ne kerrat, kun känny ryhtyy vinkumaan yöllä vaatien latausta. Siinä on vaan pakko nousta etsimään piuhaa ja tökkeliä, sillä se vinkuminen vain kiihtyisi aamuun mennessä.
 
Toinen arkiriesa on unohtuvat pikkukamat, kuten silmälasit. Jo pari viikkoa olen kaipaillut yksiä lukulaseja ja tänään ne löysin, kun panin päälle lämpöliivin. Siellä taskussa rillit luurasi. Oli siis onnea että tunsin vilua lämpimämmän jakson jälkeen.
Juuri tänään satuin näkemään jutun keksinnöstä, jonka avulla voi tällaisia katoavia kamoja löytää. Perustuu kameroihin asunnossa, koodattuun tarralappuun ja kännykän gps-ominaisuuteen. On liian mutkikas järjestelmäö ja kuka haluaa asentaa kotiinsa kameroita tätä varten. Keksikää pojat helpompi systeemi.
 
Kun kepulaiset valitsivat Juha Sipilän puhikseksi (arvasin sen etukäteen) sain taas aiheen todeta, että olen aikanani tavannut hänetkin. Kävin tutustumassa Kempeleen ekokylään, jonka hän on puuhannut pystyyn. Se onnistui hienosti ja vain siksi, että hänellä oli kanttia ja rahaa panostaa ihan uusiin ideoihin. Jos JS pystyy samanlaiseen suoritukseen politiikassa, voi hän taikoa Kepulle uuden nousun, mutta epäilen. Kepu on läntisissä demokratioissa kummajainen, sillä kaikissa EU-maissa vastaavat puolueet ovat muutaman prossan väkeä.